The Chumscrubber


Lakeshore Records (780163383522)
Film | Releasejaar: 2005 | Medium: CD, Download
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track Artiest/Componist Lengte
1.Our HousePhantom Planet2:58
2.Bridge To NowhereThe Like3:16
3.RunSnow Patrol5:58
4.Pure MorningPlacebo3:48
5.OblivionAnnetenna4:24
6.Spreading Happines All Around2:03
7.Kidnapping The Wrong Charlie2:07
8.Dolphins2:44
9.Pot Casserole2:25
10.Digging Montage7:07
11.Parental Rift/The Chumscrubber3:19
12."Not Fun Anymore..."3:28
13.A Confluence Of Families8:16
14.The End3:23
 55:16
Schrijf zelf je recensie Toon recensies in andere talen

 

The Chumscrubber - 06/10 - Recensie van Lammert de Wit, ingevoerd op
The Chumscrubber is een film die zich afspeelt in een willekeurige Amerikaanse voorstad en gaat over een jongen die genotspillen verkoopt aan jongeren uit z'n omgeving. Maar hij hangt zich op als ma weer eens naar haar biljartclubje is. Z'n vriend Danny vind hem en andere jongeren denken dat Danny wel eens kon weten waar die voorraad genotspillen verstopt is. Maar Danny wil dat niet vertellen. Dan verzinnen die anderen een list...

The Chumscrubber is een relatief onbekende film over het lege leven in een slaapstad, waar ouders niet om hun kinderen geven en de jeugd niet om elkaar, behalve Danny. Over de titel: een chumscrubber is een onderwerp waar ouders niet met hun kinderen over willen praten en is ook een jongere die met beide benen in het leven staat en anderen daar ook toe wil aanzetten (zoals Danny de andere jeugd aan het verstand wil brengen dat ze van de pillen af moeten blijven).

Deze onbekende film is van een score voorzien door niemand minder dan James Horner. Maar het is zeker geen score zoals we die van hem kennen.
De score is gebaseerd op een aardig thema op piano, dat in veel tracks terugkomt. Maar de meeste tracks zijn zeer minimalistisch en soms zelfs wat psychedelisch. Ook een komische noot ontbreekt niet in de score voor deze cynische urban comedy.
Als je de score hoort en niet weet dat deze van Horner is, dan denk je eerder aan bv Thomas Newman als componist. Veel muziek zou zo uit de mouw van Newman kunnen komen. Zowel qua stijl als qua melodie, instrumentatie en toonzetting. Als je de bekendere scores van Horner gewend bent, met grootse orkestraties en meeslepende melodieën, dan kom je hier bedrogen uit.
Horner heeft voor The Chumscrubber, die toch vooral gaat over verslaafde jongeren in een leeg leven, een bij vlagen opgewekte toon proberen te treffen, met leuke pianoloopjes en rustige synthesizer underscore. Toch is de score als geheel niet erg opbeurend en veel muziek klinkt nogal slaapverwekkend en new-age-achtig. Niet om vaak naar te luisteren.

De soundtrack begint overigens met een aantal stevige songs, waarvan een paar wel bekend zijn. Our House is vooral bekend van Crosby, Stills, Nash & Young. Ook Snow Patrol is een bekende band en Run is een mooie rock-ballad. De andere songs zijn wat onbekend, maar zeker wel aardig. Ook de laatste (15e) track op de soundtrack die ik beluisterd heb is een song. Maar die hadden ze wel weg mogen laten. In de lijst onderaan deze webpagina ontbreekt deze song dan ook (Sleep Song van Rooney) en daar mis je niets aan.

Kortom, een album met een aantal aardige songs en een beetje deprimerende score van James Horner. Wel veel rustige muziek en mooie pianogedeelten, maar erg minimalistisch en af en toe wat psychedelisch. Niet helemaal mijn smaak.


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer