24
Twenty Four


EMI Music (724356059122)
TV-serie/TV film | Releasejaar: 2004 | Medium: CD
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track   Lengte
1.'24' Theme1:00
2.Up and Down Stairs2:42
3.L.A. at 9:00 A.M.2:03
4.Jack on the Move3:18
5.Jack's Revenge at the Docks4:02
6.Kim and Terry's Escape from the Safe House2:03
7.Jack in the Limo2:42
8.In Pursuit of Kyle2:38
9.Salazar's Theme1:54
10.'Copter Chase Over L.A.2:30
11.Jack Tells Kim He's Not Coming Back2:13
12.The Bomb Detonates2:39
13.Palmer's Theme1:50
14.Alexis2:04
15.Coliseum Finale1:57
16.Amnesia2:14
17.Jack and Kim Trying to Reconnect3:06
18.Season One Finale / Terry's Death5:33
19.Season Three Finale / Jack's Humanity2:14
20.CTU Intercom0:04
21.CTU Ring 10:04
22.CTU Ring 20:04
 48:54
Schrijf zelf je recensie Toon recensies in andere talen

 

24 - 08/10 - Recensie van Arvid Fossen, ingevoerd op
De spannendste televisie serie ooit is zonder twijfel 24. Vanuit CTU, de Counter Terrorist Unit in Los Angelos, volg je special agent Jack Bauer, die 24 uur de tijd heeft om een terroristische aanslag af te wenden, met hulp van de hightech coördinatie van zijn team in het CTU hoofdkwartier. Gezien alles zich binnen 24 uur afspeelt, in real-time, gedurende 24 afleveringen, dienen de makers rekening te houden met de echte tijd die het bijvoorbeeld kost om van de ene naar de andere kant van LA te rijden. Al de dingen die in parallel afspelen worden soms gelijktijdig getoond. Deze real-time benadering verhoogt enorm het spanningsgehalte en als kijker tel je mee elke aflevering af. 24 is een echte hit in de Verenigde Staten, waar het 4de seizoen al loopt en een 5de is gepland. Ook in Europa loopt 24 goed, met de DVD boxen die al volop verkocht worden voordat de televisie uitzendingen al afgelopen zijn …

De muziek is van Sean Callery, een tot voor kort vrijwel onbekende componist. Nadat hij een tijd als instructeur voor de Synclavier Digital Audio Workstation werkte naar componisten toe en zo Mark Snow, Alan Silvestri and James Newton Howard ontmoette, werkte hij als sound effects designer/editor voor "Star Trek: Deep Space Nine". Het was Mark Snow die hem later aanraadde bij regisseur Joel Surnow voor de muziek van de La Femme Nikita series. Surnow werd executive producer voor 24, en hij vroeg Sean Callery voor de muziek. Met het succes van 24 is Callery’s intrede gezet in de Hollywood filmmuziek business.

Sean Callery’s compositie stijl voor 24 ligt zeer dicht bij die van Mark Snow (The X-Files, Millennium), niet toevallig want voor de X-Files film heeft hij de orkestraties gedaan. Ook heeft zijn muziek wat weg van de actie scores van Trevor Rabin (Enemy of the State, The One) en Mark Mancina (Speed, Bad Boys). De soundtrack biedt alvast iets wat de meeste op televisie nooit konden horen, en enkel op de DVD box: het uitgebreide 24 thema! Dit thema is uitermate schitterend, met veel percussie, synthesizer effecten, strijkers, hoorns, dreigende piano en natuurlijk het nerveus tikken van de digitale klok!

Daarna vervolgt de soundtrack met bijna techno actie tracks, met sterke synthesizer ritmes en een gillende elektrische gitaar. De soundtrack wisselt voortdurend af tussen adrenaline geladen actie tracks met fanatieke drum en bas ritmes, en de atmosferische suspense tracks met vele lage synthesizer tonen en hier en daar Oosters gezang. Voor het derde seizoen zijn er schitterende Spaanse gitaar texturen bij de Mexicaanse setting. Ten gepaste tijde komt het “24” thema kort terug in de tracks op de score, wat maakt dat de hele score sterk samenhangt, ondanks de vele variaties van thema’s.

Als bonus track Armin Van Buuren's dance remix van het thema, inclusief voice samples uit de series. Tenslotte, voor de echte fans staan enkele korte CTU ringtones en intercom geluiden op de cd.

Met de soundtrack van 24 won Sean Gallery verdiend een ASCAP's en een Emmy award. De cd bevat muziek uit de eerste drie seizoenen van de serie en is daarmee zeer gevarieerd. De muziek voor deze televisie serie stijgt dan ook makkelijk uit boven de gemiddelde actie/suspense film score!
24 - 08/10 - Recensie van Dimitri Peeters, ingevoerd op
'24' lijkt zeer goed op weg te zijn om één van de meest bekeken actiethriller series van deze generatie te worden. Vooral de manier waarop de reeks zich een heuse bioscoopfilmstijl aanmeet, zowel naar complexiteit als qua productie, doet vele andere van goedkope CGI en inhoudloze verhaallijntjes doorspekte series verbleken als sneeuw voor de zon. Kiefer Sutherland wist zijn carrière een nieuwe, frisse wind in te blazen en voor ons, kijkers, betekent '24' alvast een flinke uitdaging voor het hart.

Muzikaal viel '24' al van bij zijn start op. Sean Callery betoont zich als aanvankelijk nobele onbekende (met buiten La Femme Nikita, de serie, weinig memorabels op zijn actief) uiterst bekwaam in het opdrijven van de adrenaline doorheen de serie. De vaak hallucinant snelle percussies en synthetische ondersteuning maken het hoge ritme van de reeks en de bijna ongezonde spanning compleet. Daarnaast weet hij met zachtere klanken en bijtijds Enigma-achtige tunes een streep ernst en emotie onder de gebeurtenissen bij het CTU en de presidentiële entourage te trekken. Vooral ook de manier waarop het '24' Theme subtiel wordt uitgespeeld, evenwichtig en nergens overdreven, geeft de muziek binnen de serie en over de inmiddels vier uitgebrachte reeksen heen een zeer geslaagde coherentie. Waar nodig worden nauwelijks merkbaar enkele etnische klanken bij het geheel gevoegd en op die manier laat Callery weinig ruimte voor verbeelding: hij stuurt de snelle plots van '24' in de enige juiste richting.

Er moest dus vroeg of laat een soundtrack in de rekken belanden en dit pareltje is meteen dan ook een must voor de liefhebbers. Een goed gevulde cd met een synthese van de meest herkenbare dingetjes uit de eerste drie reeksen, is dit zonder twijfel de ideale manier om op een donkere winterochtend per E19 wakker en alert te worden. De adequate afwisseling tussen bloedstollende actie en zachte sfeerscheppers maakt dit album als bloemlezing uiterst sterk. De drie CTU ringtones aan het einde van de cd zijn een leuke bonus. Dit is een sterk staaltje muzikaal vernuft van een man die ondanks zijn opdrachten voor videogames zoals '007: Everything Or Nothing' en '24: The Game' heel binnenkort gewoonweg moet opgemerkt worden door groot Hollywood. Een aanrader!
Trailer:





Trailer:





Soundtracks uit de collectie: 24 hours

24 (2004)
24: Season 4 (2005)
Twilight Saga: Eclipse, The (2010)
24: Seasons 4 and 5 (2006)
24: Redemption (2008)

Soundtracks uit de collectie: Series

Borgias, The (2011)
Batman: The Animated Series Vol.3 (2014)
Padre Pio: Tra cielo e Terra (2001)
Brotherhood of the Bell / A Step Out of Line, The (2010)
Quantum Leap (1993)
Meilleurs Génériques Des Séries Américaines 80's, Les (1997)
Danger Man Half Hour Episodes (2008)
Best of Star Trek, The (1996)
Dinotopia : Complete Original TV Score Episode II (2002)
24 (2004)


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer