Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid


Colosseum (4005939660727)
Varèse Sarabande (0030206660722)
Film | Releasejaar: 2004 | Film release: 2004 | Medium: CD
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track   Lengte
1.Opening Titles/Jungle Floor2:12
2.Elixir Perrinia Immortalis1:39
3.Kong Attacks Gail2:03
4.Stealing the Fruit/Kong Terrified3:05
5.Almost a Kiss1:20
6.Predator in the Water3:51
7.Enter the Jungle0:57
8.Foreboding Path2:22
9.Crossing the Bog3:29
10.Spider of Anaesthesia2:57
11.Livingston's Death1:05
12.All Hope is Gone1:58
13.Lopaks1:36
14.It's Mating Season3:14
15.Totem1:34
16.Jack's Devious Deal Uncovered1:24
17.Betrayal of Trust2:28
18.The Cavern6:29
19.Climbing to the Light6:02
20.Discovering the Orchids/Face Off11:12
 60:57
Schrijf zelf je recensie

 

Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid - 08/10 - Recensie van Arvid Fossen, ingevoerd op (Nederlands)
In de film Anacondas trekt een groep wetenschappers de jungle in, op zoek naar de zeldzame rode orchidee, de 'bloedorchidee', die de stoffen bevat voor het maken van een jeugdserum. De jungle intrekken, dat is het risico opzoeken, maar het is niet enkel de wildernis en het weer die de expeditie bemoeilijken, daar zorgen de reuze slangen wel voor … De film wordt soms de sequel van Anaconda genoemd, maar de cast is volledig anders, en ook de setting is anders, want waar de eerste film zich afspeelde in de Amazon, trekken we hier de jungle van Borneo in.

De eerste Anaconda film kreeg een score van Randy Newman, de is van de Australische componiste Nerida Tyson-Chew. Ze werkte tot nu toe veelal als componiste op televisieproducties, meest bekend zijn Batman: The Animated Series, maar ook als orkestrator bij filmprojecten, waaronder bijvoorbeeld Alien 3. Anacondas heeft alles wat een bloestollende horror soundtrack moet hebben, gaande van explosieve orkestraties, beklemmende actie ritmes, atmosferische tracks met in de achtergrond vreemde echo’s en effecten: een deel van de jungle synchronisatie wordt als het ware in de soundtrack geïntegreerd. De jungle sfeer in de muziek wordt bekomen door gebruik van etnische fluiten (nohkan en shakuhachi) en drums, spelende losse tonen van slagwerk, suspense strijkers en elektronische effecten. De muziek bevat continue spanningsvelden en het zal dan ook de score zijn die er voor zal zorgen dat je vastgenageld blijft aan je bioscoopstoel. En dat is precies wat een film als deze moet hebben!
Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid - 08/10 - Recensie van bert w., ingevoerd op (Nederlands)
The hunt for the blood orchid een vervolg op de uit 1997 alweer geleden film anacondas. Maar anno 2004 niet meer met de orginele cast daar deze blijkbaar te duur waren.
Het verhaal simpel; een zoektocht naar een zeldzame orchidee voor de productie van jeugdserum, maar op hun weg loert het gevaar.

De score werd verzorgd door nieuwkomer Nerida Tyson-Chew, voor mij tot dusver een onkende in het wereldje.
Blijkbaar is dit ook haar entree in de moviewereld, en tot dusver zich enkel met tv werk bezig gehouden.

Onmiddelijk bij de eerste 2 tracks krijg je het gevoel dat deze film zich afspeelt in de jungle, ze sleept je als het ware mee door die jungle, het gebruikt van percussie en fluit instrumenten zorgen voor dit gevoel, en deze twee neemt ze mee doorheen haar volledige score.

Zoals een horror score het beaambt bevat ook deze enorm veel spaning en angst momenten, maar op een andere manier, daar de meeste horror score vaak afzondelijk moeilijk beluisterbaar zijn, verveeld deze score nooit.
Er zit een duidelijk thema in dat zich herhaald.
Tracks die eruit springen zijn 'predator in the water', 'the cavern', 'climbing to the light'.

Het eindnummer 'discovering the orchids' is een waardige afsluiter, een 11 minuten durende mix van haar score, langzaam opbouwend naar een climax.

Waarschijnlijk zal ze met deze film niet de naambekendheid krijgen die ze verdient, maar geef deze dame aub zo snel mogelijk een kaskraker.
Toch wel de verrassing van 2004!
Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid - 07/10 - Recensie van Tim Horemans, ingevoerd op (Nederlands)
Bij het beluisteren van Anacondas had ik gemengde gevoelens. Ik was benieuwd naar de muziek van deze film om dat ik de componiste Nerida Tyson-Chew niet echt ken. De cd begint wel lekker met een tribal-jungle sound en in de eerste 6 tracks zit er lekker wat vaart in vooral track 6 vind ik zeer goed. Maar dan valt het stil. Vooral heel veel spanningsmuziek, een beetje te veel van het goede. Ik begon zo'n beetje het tribal gevoel te missen waarmee de cd opende. Dan is het wachten tot de allerlaatste track die maar liefst 11 min duurt vooral het zaakje weer op dreef komt. Ik ben benieuwd naar meer muziek van deze dame maar om deze anacondas in 1 trek te beluisteren moet je echt zin hebben in dit soort muziek. Hij duurt 61 min en dat vond ik net iets te lang om echt boeiend te blijven.
Trailer:



De trailer van deze soundtrack bevat muziek uit:

Massive Incline, RipTide Music/Dan Silver (Trailer)
Massive Drums, Future World Music/Armen Hambar (Trailer)
Lake of Fire #1, Immediate Music (Trailer)
Terminator 3: Rise of the Machines (2003), Marco Beltrami (Film)
Blasphemy, Immediate Music (Trailer)
For Whom They Toll, VideoHelper Music Library (liedje(s))




Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer