Focus Scoort: Ennio Morricone


Silva Screen Records (738572100827)
Film | Releasejaar: 2003 | Medium: CD
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track   Lengte
1.A Fistful Of Dollars - Main Theme3:26
2.For A Few Dollars More - Main Titles3:23
3.The Good, The Bad And The Ugly - Main Titles2:53
4.Once Upon A Time In The West - Man With The Harmonica3:51
5.Two Mules For Sister Sara - Main Theme5:19
6.A Fistful Of Dynamite / Duck You Sucker4:07
7.1900 - Novecento - Romanze3:30
8.Le Professional - Chi Mai5:36
9.The Thing4:28
10.Once Upon A Time In America - Deborah's Theme4:43
11.The Mission - The Mission3:01
12.The Mission - Gabriel's Oboe2:21
13.The Mission - Ave Maria (Guarini)2:33
14.The Mission - On Earth As It Is In Heaven3:32
15.The Mission - Epilogue - The Falls1:37
16.The Untouchables - Main Theme2:21
17.Casulaties Of War - Elegy For Brown3:53
18.In The Line Of Fire4:02
 64:36
Schrijf zelf je recensie

 

Focus Scoort: Ennio Morricone - 10/10 - Recensie van Arvid Fossen, ingevoerd op
Het derde van de Focus Scoort collectie, opnieuw een selectie van Focus Knack-hoofdredacteur en filmmuziek kenner Patrick Duynslaegher, is gewijd aan Ennio Morricone, zowat de meest invloedrijke filmcomponist van deze tijd. Ennio Morricone is al 40 jaar bezig met het componeren van filmmuziek. Hij genoot een muzikale opleiding, waarna hij voor de RAI ging componeren, niet meteen met de bedoeling om in de film business te stappen. Initieel aanvaardde hij een aantal film projecten, omdat deze goed betaalden. Morricone vertoonde een genie voor melodie en het werken onder grote tijdsdruk vormde geen probleem, iets wat in de filmbusiness voor een componist eerder regel is dan uitzondering daar de muziek het laatste stadium van de filmproductie is. Zijn grote doorbraak kwam met de score voor A Fistful of Dollars, het eerste luik in de Paella-trilogie van regisseur Sergio Leone. Sinds dan heeft Morricone filmscores geschreven in zo'n beetje ieder denkbare stijl, maar voor velen blijft hij bekendst als componist van Western klassiekers. Door de jaren heen componeerde hij met verschillende orkestraties tussen synthesizer en symfonisch en dit zonder zijn eigen compositie stijl te verlaten. Hij werkte met grote namen als Passolini, Boorman, Polanski, Almodóvar, De Palma, Beatty en Bertolucci. Ennio Morricone, ondertussen bijna 75 weet van geen ophouden, en schreef onlangs nog de muziek voor Kill Bill, de nieuwste film van Tarantino, die in het najaar in de zalen komt. Het is geen gemakkelijke opdracht muziek te selecteren uit een oeuvre van meer dan 40 jaar. Met scores uit A Fistful Of Dollars, The Good, The Bad And The Ugly, Once Upon A Time In The West, Once Upon A Time In America, The Untouchables, Casualties Of War is deze selectie een uiterst voortreffelijke. Niet ontoevallig is het grote aandeel van The Mission in deze cd, de film waar de botsing der culturen in koloniaal Zuid-Amerika gescoord wordt met een mix van liturgische koorzang met knallende inheemse drums en meanderende Spaanse gitaren, wordt door velen als Ennio Morricone's beste film score ooit beschouwd. Alle tracks komen in een schitterende uitvoering. Luisterplezier verzekerd! Deze cd is enkel bij Fnac te koop.
Focus Scoort: Ennio Morricone - 08/10 - Recensie van Kevin Polfliet, ingevoerd op
Mooie collectie, maar de zoveelste die volop zinspeelt op steeds dezelfde titels, terwijl de schatkist van Morricone zoveel andere pareltjes bevat. De spaghetti-westerns, The Mission, Once upon a time in America, The Untouchables (uiteraard het hoofdthema en niet bv. de geweldige 'Ballad of Hank Mac Cain') en tenslotte nog een streepje Chi Mai (dat andermaal wordt toegeschreven aan 'Le Professionel' terwijl het eigenlijk uit 'Maddalena' komt - het gelijkende 'Il vento, il grido' komt uit 'Joss il professionista' dat tien jaar later verscheen).
Deze collectie is dan ook maar eentje van de veel geciteerde 'dertien in een dozijn' terwijl er anderzijds betere collecties op de markt zijn (zoals de recent verschenen 'Platinum Collection').
Focus Scoort: Ennio Morricone - 08/10 - Recensie van KPO ., ingevoerd op
Mooie collectie, hoewel ze spijtig genoeg put uit alweer dezelfde trommel gedoodverfde titels. Dus nog maar eens de spaghetti-westerns, Onze upon a time in America, The Untouchables, The Mission en Chi Mai (dat andermaal foutief wordt toegeschreven aan de film 'Le Professionel', terwijl het uit het tien jaar oudere Maddalena komt).
Van deze collectie waren er dan ook al dertien in een dozijn, terwijl ik er anderzijds andere en betere kan aanraden, zoals de recent verschenen 'Platinum Collection', die behalve de klassiekers ook andere pareltjes oplijst.


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer