Hulk


Decca Records (0028947509820)
Film | Releasejaar: 2003 | Medium: CD, Download
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track   Lengte
1.Main Titles4:36
2.Prologue4:38
3.Betty's Dream2:14
4.Bruce's Memories2:45
5.Captured3:41
6.Dad's Visit2:15
7.Hulk Out4:00
8.Father Knows Best3:34
9....Making Me Angry4:02
10.Gentle Giant1:02
11.Hounds of Hell3:47
12.The Truth Revealed4:19
13.Hulk's Freedom2:36
14.A Man Again7:48
15.The Lake Battle4:32
16.The Aftermath0:56
17.The Phone Call1:34
18.End Credits1:13
19.Set Me Free - heavy metal song4:09
 63:40
Schrijf zelf je recensie Toon recensies in andere talen

 

Hulk - 08/10 - Recensie van Arvid Fossen, ingevoerd op
De Hulk, naar de oude Marvel stripverhalen en de ondertussen cult televisie feuilleton uit de jaren 1970's. Het concept is eenvoudig, als Bruce Banner kwaad wordt, verandert hij in een gigantisch groen monster. Eigenaardig genoeg is er nooit eerder een blockbuster van gemaakt. De Taiwanese- regisseur Ang Lee, die naam maakte met de schitterende films Crouching Tiger, Hidden Dragon en Sense and Sensibility neemt de verfilming voor zijn rekening. Ang Lee staat gekend voor zijn sterke uitwerking van drama, hij moest van The Hulk in eerste plaats een karakter gedreven film maken, en niet een digitaal monster spektakel. Ang Lee's uiteindelijke versie werd door de producers wel sterk herzien in de richting van meer actie.
Na zijn muziek van de recentste verfilming van superheld Spider-Man, blijft componist Danny Elfman in het fantasie genre met The Hulk. Danny Elfman kon zijn muziek op het allerlaatste nippertje maar schrijven, daar oorspronkelijk Michael Danna dit zou doen, maar aan de kant gezet werd. Het perspectief van film en muziek krijgen nu net zijn samenwerking met regisseur Ang Lee een andere invalshoek. Voor een project als The Hulk wordt er dan ook een verbazingwekkende orkestratie gebruikt: zeer traditioneel een groot orkest, eerder gewaagd voor een actie held zijn de solo's van onder andere Armeense fluit en harp, en ook erg knap zijn de sopraan solo's. De muziek is verder vaak onderbouwd met Oosterse ritmes en gezang, voornamelijk vrouwen koor. Sommigen zullen soms de stijl van Hans Zimmer herkennen, maar de verdere weelderige uitwerking verraadt dan weer Danny Elfman's handtekening. Zijn thema voor het Hulk karakter bestaat niet meteen uit een memorabel thema, maar eerder uit een reeks van motieven die hij continu varieert door de score heen. Deze score is eerder complex, en is er typisch een die pas na enkele keren beluisteren duidelijker wordt. Drama overheerst, met vooral warme klanken van de strijkers en het de specifieke Oosterse percussie, terwijl de pure actie muziek eerder gelimiteerd blijft. Aan de ene kant zullen Elfman fans van de grote lyrische soundtracks minder enthousiast zijn, maar zullen zij die de experimentele scores van Hans Zimmer zoals bijvoorbeeld Black Hawk Down, met een nadruk op sfeer, hier wel een aanwinst in zien!
Hulk - 09/10 - Recensie van Wilco de Jong, ingevoerd op
Danny Elfmans score voor Hulk is symfonisch, elektronisch en lekker dramatisch. Het zesnotige motief voor de Hulk blijft imposant en zeker met de ijverige opbouw en orkestraties die Elfman er telkens aan toekent. Alleen de "Main Titles" al: heerlijk! De elektronica doet het ook goed en is naar ik me kan herinneren een flink stuk minder aanwezig dan in Spider-Man.

Het album herbergt ook enkele niet te versmaden stukjes actiemuziek, waarin het orkest flink is aangedikt met metaal klinkende percussie (synths of extra ijzerwerk in de opnamestudio?) en gaaf klinkende elektronische effecten. "Hulk Out!," "Hounds of Hell" en "The Lake Battle" zijn van dat soort adrenaline-gedreven stukken.

Naast actie is er verrassend veel warme tederheid en dat maakt de score juist dieper en beter. De tederheid kreeg een heus thema, het tweede uit Hulk, dat niet nader wordt benoemd in de tracks. Laten we het dan maar op het Love Theme houden.

In sommige tracks zijn oosters klinkende instrumenten ingezet, wat prettig klinkt. Zo is er ook een Midden-Oosterse vrouwenstem ingezet. In het militaristische "Captured" begint deze Natacha Atlas echter wel heel erg druk te zingen en haar zang is er in de film dan ook maar uitgelaten.

Simpelweg een verrassend goede score met echte Elfman-hoogtepunten!
Hulk - 07/10 - Recensie van Gudo Tienhooven, ingevoerd op
The Hulk is zowel een teleurstelling als een verrassing. Misschien zou Danny Elfman met deze score eindelijk weer eens terugkeren naar zijn Batman-tijdperk vol opzwepende thema's en magie. Als er één componist was die filmmuziek kon schrijven voor een stripverfilming was het toch Elfman wel. Die tijd lijkt voorbij. De bui voelde ik al hangen na Spiderman, waar hij ook weigerde de film een lekker herkenbaar thema mee te geven. De Main Titles van The Hulk vallen tegen. Maar Elfman heeft wel meer lef gekregen dan vroeger. Zo is er een merkwaardige, haast Arabische sound aan deze score meegegeven. Dat maakt deze bij vlagen echt opwindende cd in ieder geval nog 'bijzonder genoeg'. Na een aantal keer luisteren ontdekte ik twintig fantastische, thematische seconden helemaal aan het einde van de track: 'The Truth Revealed'. Toch nog even kippenvel. Was er maar meer dan die paar seconden magie op deze score te vinden.
Hulk - 09/10 - Recensie van Tim Horemans, ingevoerd op
Ik was zeer gelukkig toen ik hoorde dat Michael Danna vervangen werd door Danny Elfman om de muziek voor The Hulk te schrijven. Ik vind dat het resultaat er best mag wezen. Zeer gewaagd om van Elfman om hier en daar een oosterse orchestratie te gebruiken, wat uiteindelijk zeer goed werkt in de film. Spijtig vind ik het dat de Hulk geen thema heeft gekregen maar is de Hulk eigenlijk een personage dat een thema nodig heeft? Ik had iets meer problemen met het feit dat er niet een echt lekker thema was voor Spiderman! Maar zoals gewoonlijk heeft hij een goede score geschreven en zeker naar meerdere malen de cd beluisterd te hebben begint de muziek zeer goed door te dringen. Bravo voor Elfman vooral als je weet dat deze muziek in zeer korte tijd geschreven is. Mijn favoriete track is Nr 5. Zalig qua orchestratie en percussie!

Soundtracks uit de collectie: Hulk

Hulk (2003)
Incredible Hulk, The (2008)


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer