From Russia with Love


Film | Releasedatum: 11/02/2003 | Film release: 1963 | Medium: CD, Download
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track Artiest/Componist Lengte
1.Opening Titles: James Bond is Back, From Russia With Love, James Bond Theme2:24
2.Tania Meets Klebb1:27
3.Meeting in St. Sophia1:06
4.The Golden Horn2:28
5.Girl Trouble2:25
6.Bond Meets Tania1:18
7.0072:45
8.Gypsy Camp1:15
9.Death of Grant2:00
10.From Russia With LoveMatt Munro2:35
11.Spectre Island1:15
12.Guitar Lament1:09
13.Man Over Board - Smersh in Action2:18
14.James Bond With Bongos2:29
15.Stalking2:01
16.Leila Dances1:57
17.Death of Kerin2:29
18.007 Takes the Lektor3:00
 36:21
Schrijf zelf je recensie Toon recensies in andere talen

 

From Russia with Love - 08/10 - Recensie van Michiel Vaernewijck, ingevoerd op
Na het razende succes van Dr. No, de eerste Bondfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Ian Fleming, kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Deze kwam er met het overweldigende From Russia With Love, mede gebaseerd op het gelijknamige boek van Fleming. Evenals het boek zijn de film en de muziek pareltjes. Na de teleurstellende score van Dr. No werd Monty Norman uit de muziekstudio geworpen en nam John Barry de dirigeerstokjes in handen. Het heeft de Bondfranchise zeker geen kwaad gedaan.

OPENING TITLES-JAMES BOND IS BACK-FROM RUSSIA WITH LOVE-JAMES BOND THEME

Ja, Bond is terug. En hoe! Een ritmische en veelbelovende versie van de ballad From Russia With Love, doorspekt met zachte cimbalen, wat harde percussie, strijkers en enorm veel gevoel. Opeens gaat het ritme over naar een versie van het James Bond Theme. Een lust voor het, eh, oor? Mij heeft Barry in ieder geval enthousiast gemaakt. Bond is back.

Bij TANIA MEETS KLEBB leiden strijkers en lichte percussie deze track in. De sfeer wordt gauw bedreigender naarmate Tania bij Klebb arriveert. Hoewel het redelijk monotoon is kan Barry het muziekstuk veel gevoel meegeven. Zeer geslaagde track. MEETING IN ST. SOPHIA is een redelijk monotone track met veel spanning. Het monotone geeft hier zeker geen negatieve bijklank. Barry houdt onze aandacht door telkens die gong net iets harder en langer te laten klinken. Het is een sleutelelement in de film, hoewel er in de muziek nooit echt een climax komt. Bij THE GOLDEN HORN had ik geen idee waar de titel vandaan komt, maar nadat ik de eerste tonen hoorde interesseerde dat me al niet meer. Met veel lichte percussie en tamboerijnen geeft Barry de track een Turks tintje mee, wat natuurlijk goed in de aard ligt bij de film zelf, die zich grotendeels afspeelt in Turkije. Een zeer opgewekt stukje muziek. GIRL TROUBLE is meteen een van de meest overweldigende scène's in de hele film. Het gevecht in het Gypsy kamp tussen twee vrouwen. De track begint met een percussieslag en een ruimte stilte. Langzaam evolueert de percussie naar een hoogtepunt wat de start van het gevecht aankondigt. Opeens wordt de muziek erg agressief met veel zware percussie en xylofoon. Het is een zeer indrukwekkende scène in de film, en zeker met de muziek van John Barry erbij verwerkt. Een top track!

BOND MEETS TANIA is een prachtige ballade die zich afspeelt in de welbekende scène waarbij Bond Tania ontmoet. Tania naakt liggend in zijn bed (met de lakens mooi alles bedekkend) en Bond met niks anders aan dan een badhanddoek. Deze scène wordt nog altijd gebruikt voor acteurs of actrices die auditie doen voor een rol in een Bondfilm. Strijkers brengen de romantiek naar voren en een lichte gitaar maakt het compleet. Wanneer Rosa Klebb en anderen van SPECTRE het hele taferaal van achter een spiegel meevolgen wordt de toon meteen erg obscuur met zware pianoklanken. 007 is meteen een actietrack. John Barry schiep een alternatieve versie van het James Bond Theme die maar liefst in 5 Bondfilms werd gebruikt. En alweer is deze track vol met percussie en trompetgeschal wat het geheel een bombastische en nogal heroïsch tintje meegeeft. Verder valt hier niet veel over te zeggen, luister gewoon en geniet! Met GYPSY CAMP zijn we terug in het Gypsy kamp en Kerim Bay biedt Bond, nadat hij het vrouwengevecht absoluut wou laten stoppen, de twee vrouwen aan. 'They're all yours. Haha.' Een heerlijk gitaargeluid. Het gaat over in een opgewekte sound die dan weer in een gitaarsolo overgaat. Een niet al te bijzondere track. In DEATH OF GRANT luidt kopergeschal wanneer de trein voorbijrijdt. Later horen we ook flarden van het James Bond Theme en kunnen hieruit duidelijk afleiden dat Bond iets gevonden heeft of iets gaat uitvoeren. Voor zover ik weet kwam er tijdens het gevecht met Grant in de film geen muziek bij te pas, maar dat mag natuurlijk deze fantastische track niet minder maken. Het is een waar genoegen om hiernaar te luisteren.

FROM RUSSIA WITH LOVE is een prachtige ballad gezongen door Matt Munro. John Barry componeerde en orchestreerde het lied. Bij SPECTRE ISLAND is de grimmige toon van SPECTRE is bij de eerste seconde al te horen. Een niet zo bijzondere track, hoewel Barry hier meesterlijk is door SPECTRE een werkelijk grimmige toon mee te geven. GUITAR LAMENT komt mij niet echt bekend voor uit de film maar wordt wel tijdens een docu op de 007 DVD's gespeeld.Dit is wellicht de mooiste track van de hele score. Zachte gitaar met tamboerijnen op de achtergrond brengen velen in vervoering. MAN OVERBOARD - SMERSH IN ACTION speelt zich af in de scène waarbij Tania en Bond ontsnappen door middel van een speedboat. Het SPECTRE theme is doorheen de track weer zeer goed te horen. Verder niet zo bijzondere track. JAMES BOND WITH BONGOS is een van de beste tracks van de soundtrack.Het is de hele tijd doorspekt met het James Bond Theme en is erg luisterbaar. Natuurlijk is er overal percussie te horen wat de track zeker ten goede komt. STALKING speelt zich af in de openingsscène van de film waarbij 'Bond' en Red Grant elkaar proberen te elimineren in een doolhof. Pure sensatie wanneer Red Grant de valse Bond wurgt met een ijzerdraadje uit zijn horloge. Elke actie, beweging en manoeuvre is in de muziek te horen. Briljant. LEILA DANCES komt mij niet zo bekend voor in de film maar ik vermoed dat het zich afspeelt in het Gypsy kamp wanneer een van de buikdanseressen de gasten een aangename avond bezorgt terwijl Bond en Kerim Bay zich volgieten met Raki ('Ah, Raki, filthy stuff!') DEATH OF KERIM (Kerim en niet Kerin, dit staat verkeerd op de hoes) begint met veel strijkers maar verandert abrupt wanneer men Kerim dood ontdekt. Veel zware percussie. Terwijl Bond de getuige wat zwijggeld toevertrouwt klinkt het SPECTRE thema. 007 TAKES THE LEKTOR is een briljante variant op 007 en is praktisch hetzelfde.

Al met al is deze soundtrack een flinke verademing na Dr. No. John Barry heeft bewezen dat hij thuishoort in het Bondwereldje en zal nog voor een lange tijd blijven. Barry zal uiteindelijk 11 scores voor Bond maken. Barry, you are here to stay. Hoewel deze soundtrack ook zijn negatieve kanten heeft (monotoon, te korte tracks) is dit toch wel een van de betere uit de franchise. From Me, With Love.

Copyright© Michiel Vaernewijck - Redacteur James Bond Nederland

Andere soundtrack releases van From Russia with Love (1963):

From Russia with Love (1963)
From Russia with Love (2003)
Persuaders!, The (1972)
John Barry Plays Film and T.V. Themes (1966)
James Bond Collection (1972)
Songs from Goldfinger (1964)
From Russia with Love / Goldfinger (1970)
Screen Music Reflection (1974)
From Russia with Love (2013)
From Russia with Love (2015)
Dr. No / From Russia With Love / Goldfinger (1964)
From Russia With Love / 007 (1964)
007 / From Russia with Love (1963)
From Russia with Love / 007 (1964)
From Russia with Love (1965)
From Russia with Love (1964)
James Bond 007 (1975)
Bons Baisers De Russie (1963)
From Russia with Love (2016)
From Russia with Love (2014)

Soundtracks uit de collectie: James Bond

James Bond Soundtracks (2003)
Essential James Bond, The (1997)
18 James Bond Film Themes (1995)
Dr. No (2003)
Man With the Golden Gun, The (1996)
View to a Kill, A (2003)
On Her Majesty's Secret Service (2003)
Casino Royale (2012)
Homme au Pistolet d'Or, L' (1974)
James Bond Themes (1997)


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer