Hellraiser: The Chronicles


Silva Screen Records (0738572080921)
Film | Releasedatum: 22/04/2003 | Medium: CD, Download
Beperkte oplage: 3000 exemplaren
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track   Lengte
Hellraiser by Christopher Young (1987)
1.Hellraiser1:47
2.Resurrection2:30
3.Hellbound Heart5:02
4.The Lament Configuration3:23
5.Reunion3:09
6.A Quick Death1:15
7.Seduction And Pursuit2:58
8.In Love's Name2:57
9.The Cenobites4:08
10.The Rat Slice Quartet3:18
11.Re-resurrection2:37
12.Uncle Frank2:59
13.Brought On By Night2:20
14.Another Puzzle4:08
 42:31
# Track   Lengte
Hellbound: Hellraiser II by Christopher Young (1988)
1.Hellbound1:58
2.Second Sight Seance5:29
3.Looking Through A Woman5:26
4.Something To Think About4:26
5."Skin Her Alive"1:46
6.Stringing The Puppet4:55
7.Hall Of Mirrors7:46
8.Dead Or Living?2:49
9.Leviathan3:25
10.Sketch With Fire2:53
11.Chemical Entertainment6:35
12.Obscene Kiss5:00
13.Headless Wizard5:31
14.What's Your Pleasure?3:11
 61:10
# Track   Lengte
Hellraiser III: Hell on Earth by Randy Miller (1992)
1.Hellraiser III: Hell On Earth2:11
2.Back To Hell4:38
3.Cenobites' Death Dance2:29
4.Pinhead's Proteges / The Devil's Mass12:51
5.Come To Daddy2:41
6.Gothic Rebirth1:05
7.Emergency Room6:33
8.Mind Invasion2:41
9.The Pillar4:08
10.Elliot's Story5:13
11.Shall We Begin?2:05
 46:34
Schrijf zelf je recensie

 

Hellraiser: The Chronicles - 09/10 - Recensie van Wilco de Jong, ingevoerd op
Deze 3CD-box omvat Christopher Young's scores voor Hellraiser en Hellbound: Hellraiser II en Randy Miller's score voor Hellraiser III - Hell on Earth. Hoewel de eerste twee van de hand van Young zijn, zijn ze toch verschillend.

Hellraiser wisselt op orkestrale wijze grootsheid af met intimiteit en griezeligheid. "Hellraiser" is het hoofdthema, dat veel terugkomt, onder andere in "Hellbound Heart," waarin het wordt uitgewerkt tot een prachtig stuk muziek vol van verlangen en romantiek. Het tweede thema is "Resurrection," een wals voor de schone, maar soms ook gruwelijke wonderen, voortgebracht door het puzzeldoosje.
In enkele nummers maakt Young atonale, atmosferische geluidsomgevingen, die bedoeld zijn voor de momenten van vleselijk lijden en de protagonisten daarvan: de Cenobites. In "Reunion" wordt een derde thema naar voren geschoven: dat voor Frank en Julia, de samenspanners. Samengevat komt de score over als muziek voor intieme intriges, verpakt in majestueuze klanken, met her en der een atonaal uitstapje. In "Another Puzzle," de aftitelingsmuziek, brengt Young de score voor een laatste maal naar een emotionele, warme hoogte (een nummer dat op de originele Silva Screen-uitgave verkeerd was gedrukt en zodoende alleen "verknipt" te horen was)...

Hellbound: Hellraiser II is veel grootser en start met een fenomenaal gothisch thema, dat uiteindelijke culmineert in een iets verder uitgewerkte versie van het Hellraiser-hoofdthema (nu gebruikt om Pinhead te benadrukken). Dit nieuwe thema is ook op een prachtige en tedere manier door Young uitgewerkt in "Something to Think About." Het tweede nieuwe thema is voor dr. Channard, een Cenobite in spe, met een voorliefde voor het anesthesie-loos opereren van mensen: "Skin Her Alive." Er is behoorlijk wat meer atonale muziek dan in Hellraiser. De tracks "Hall of Mirrors," "Leviathan" en "Chemical Entertainment" zijn goede voorbeelden. De originele Hellraiser-wals komt amper terug. Het Frank & Julia thema wat meer ("Sketch with Fire"). Filmmuzikale hoogtepunten zijn er genoeg in deze score: naast de spectaculaire ouverture, het perfecte "Something to Think About," is er ook "Dead or Living?": muziek voor de (toch ontroerende?) dood van Pinhead en een suite van actiemuziek, het Hellbound-thema en het Channard-thema die tot een heerlijk crescendo komen in "Headless Wizard." Kortom: een fenomenale score!

Randy Miller gebruikte gelukkig ook een orkest, maar kan helaas lang niet tippen aan Youngs prachtige werk. Er zit een vermakelijk achtervolgingsthema in en nog meer van dat soort dingen. Het mooiste moment van Hellraiser III is dat waarop Miller de composties van Young aanhaalt. Arme Randy, wat moet je met twee steengoede voorgangers van scores? Toch een leuke toevoeging voor deze uitgave.

Let op: op de originele uitgave van Hellbound: Hellraiser II stond ook muziek van Christopher Youngs Highpoint. Deze tracks zijn uiteraard niet opgenomen in deze verzamelaar.
Hellraiser: The Chronicles - 10/10 - Recensie van Arvid Fossen, ingevoerd op
Hellraiser, centraal staat een puzzelbox, die onbegrensd genot belooft, maar in feite plaats het je in verbinding met de cenbobites, een soort van demonen met aan het hoofd de ondertussen legendarische Pinhead. Zij geven enkel maar pijn en het personage dat zich heeft laten misleiden merkt hoe hij via het drinken van bloed meer en meer terug in de werkelijke wereld komt. Zijn minnares in de wereld der levenden, helpt hem hierbij op een wel erg gruwelijke manier ...
Een van de meest memorabele aspecten van de Hellraiser films is de muziek van de eerste drie delen. Daar waar vele andere films in het horror genre een vrij oppervlakkige soundtrack hadden, werd hier voor een fenomenale symfonische soundtrack gezorgd. Christopher Young componeerde een erg thematische griezel score voor de vreemde, mythische en gotische wereld van de cenobites. Hun vreemde elegantie wordt duidelijk door de muziek benadrukt, die soms als soort macaber waltz thema kan beschreven worden. De muziek is uitermate spannend zonder in een dissonantie te vervallen en werkt constant verwarrend en toch blijft het geheel integraal. De orkestratie is met monumentaal koper en strijkers, hier en daar koor en bombastische percussie. In de tweede film wordt de rol van het koor nog sterker naar voren gebracht en werden de orkestraties duidelijk nog wat verruimd. Enkele schitterend nieuwe thema's worden geďntroduceerd. Deze score kan aanzien worden als Christopher Young's meest bombastische, fenomenale en huiveringwekkendste soundtrack in zijn carričre, de regisseur had hem ook een score gevraagd als zijnde "a celebration of horror". Met de overweldigende openingstrack kun je wel stellen dat de sfeer gezet is. De muziek blijft verder gedomineerd door een achtervolgingssfeer van chaotische ritmes en opwellende orkestrale sequenties en speciale, soms bizarre effecten. En dan is er het derde deel van componist Randy Miller. De stijl ligt in het verlengde van Christopher Young, met dat verschil dat de orkestratie veel harde en korter is wat betreft blazers en percussie. Thematisch kan deze toch niet tippen aan de voorgangers van Christopher Young, ondanks dat Miller enkele motieven overneemt uit de eerste twee scores. De muziek van deze Hellraiser Trilogy is misschien wel de huiveringwekkendste in het horror genre, kippenvel gegarandeerd! De luxe editie van deze release komt in een soort puzzelbox ...


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer