Filmmuziek.com: Soundtrack Magazine 
Filmmuziek.com: Soundtrack MagazineFilmmuziek.com: Soundtrack Magazine  
 
      
 

The Mission

The Mission Soundtrack  (Ennio Morricone) - CD cover
Componist: Ennio Morricone
Releasejaar: 1986
Label: Virgin Records UK (5012981240226)
Virgin Records Japan (4988006610644)
Virgin Records NL (0724381126721)
Virgin Records Italy (0077778600121)
Virgin Records Canada (0066746240223)
Type: Film
Luister: iTunes Amazon.com MP3 Amazon.fr MP3 Amazon.co.uk MP3 Amazon.de MP3
Medium: CD, Download
Recensenten (8.86/10)
Leden (8.91/10) (22 stemmen)
Stem nu!
Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!

The Mission Soundtrack (Ennio Morricone) - CD cover The Mission Soundtrack (Ennio Morricone) - CD cover

Steun deze website door deze muziek te kopen via onderstaande links!
bol.com: €9.99 iTunes: €9.99 Amazon.com: $6.92 Amazon.com MP3: €7.99 Amazon.fr: €5.28 Amazon.fr MP3: €9.99 Amazon.co.uk: £4.01 Amazon.co.uk MP3: £7.99 Amazon.de: €4.47 Amazon.de MP3: €5.99 Amazon.es: €4.62 Amazon.it: €149.88 Moviemusic.com: $13.99

Advertentie:


1. On Earth As It Is In Heaven (3:48)
2. Falls (1:53)
3. Gabriel's Oboe (2:12)
4. Ave Maria Guarani (2:48)
5. Brothers (1:30)
6. Carlotta (1:19)
7. Vita Nostra (1:52)
8. Climb (1:35)
9. Remorse (2:46)
10. Penance (4:00)
11. The Mission (2:47)
12. River (1:57)
13. Gabriel's Oboe (2:38)
14. Te Deum Guarani (0:46)
15. Refusal (3:28)
16. Asuncion (1:25)
17. Alone (4:18)
18. Guarani (3:54)
19. The Sword (1:58)
20. Miserere (0:59)

Totale duurtijd: 47 minuten
Schrijf nu je recensie voor deze soundtrack!

Alle recensies uitvouwen - Alle recensies dichtvouwen

Recensie van Ellen Aerts, ingevoerd op , score: 8/10
De filmklassieker “The Mission” neemt ons mee naar het Zuid-Amerika van de 18de eeuw. De Indianen hebben het door de toenemende blanke invasie niet gemakkelijk en worden door zowel Spaanse als Portugese slavenhandelaars opgejaagd. De missieposten van de jezuïeten zijn de enige plaatsen waar ze veilig zijn.
Broeder Gabriël heeft zo’n missiepost uit de grond gestampt. Samen met Rodrigo Mendoza, een ex-slavenhandelaar met een zwaar verleden en nieuwbakken jezuïet, houdt hij de missie draaiende.
Alles peis en vree zo lijkt het wel, ware het niet dat de missiepost donkere tijden te wachten staan. De Portugezen krijgen de macht over het gebied en zij willen niets liever dan de Indianen als slaven inlijven...

De muziek van de film werd geschreven door Ennio Morricone, een waar monument binnen de filmmuziek.
De Italiaanse componist heeft voor meer dan 500 (!) films en televisieseries de muziek verzorgd. Zijn compositie voor “The Mission” leverde hem een Golden Globe en een Oscarnominatie op. En dat dit verdiend is, mag wel duidelijk zijn!

Cultuurclash
In “The Mission” komen twee totaal verschillende culturen met elkaar in aanraking. In de missiepost van broeder Gabriël ontmoeten Indianen en christelijke Westerlingen elkaar en dit spreekt ook duidelijk uit de wondermooie muziek. Al vanaf de eerste track, “On earth as it is in heaven”, klinkt deze ontmoeting tussen blanken en indianen overduidelijk. Het nummer wordt ingezet door een prachtig Westers koor. Het gezang wordt vervolgens vergezeld door Zuid-Amerikaanse ritmes op de drum en een prachtige hobosolo (het Westerse element). Het paradijselijke thema is zijn naam zeker waardig en zorgt gegarandeerd voor kippenvel.
De eerste track wordt gevolgd door het al even mooie “Falls” waarin we meegevoerd worden op de tonen van een lage panfluit. Naar het einde van het nummer neemt het orkest de melodie over en zo wordt de track op een krachtige manier afgesloten.
Zoals de naam al doet vermoeden is in “Gabriel’s Oboe” de solo weggelegd voor de hobo. Hoewel het om een vrij rustige melodie gaat, gaat er toch een grote kracht en levenslust van uit. Dit hoofdthema is in verschillende variates ook in verdere tracks op te merken. Zo krijgt het bijvoorbeeld in “The Sword” een heel andere invulling. Daar wordt het thema begeleid door dreigende klanken van koperblazers die naar het einde van de track zelfs de bovenhand halen.
Dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is op de missiepost blijkt ook uit een aantal andere tracks waarin de paradijselijke sfeer van weleer ver te zoeken is. We denken dan aan “Remorse”, “Penance”, “Refusal” en “Alone”. In deze nummers wordt de spanning opgebouwd en de sfeer wordt ronduit dreigend.
De soundtrack sluit af met “Miserere” dat wordt gezongen door een ijle sopraanstem en waardoor het nummer veel weg heeft van een klaagzang. Jammer genoeg eindigt zo deze prachtige soundtrack letterlijk wat in mineur.

En zo…
kunnen we gerust stellen dat deze soundtrack de perfecte mix is van klassieke invloeden en wereldmuziek. De samensmelting van verschillende culturele invloeden zorgt ervoor dat de muziek steeds verrassend blijft, hoewel bepaalde thema’s heel vaak herhaald worden.
Ten stelligste aangeraden!

Lees ook de volgende recensies van Ellen Aerts: Harry Potter and the Sorcerer's Stone, Revolutionary Road, Inkheart

Recensie van Cohen Oat, ingevoerd op , score: 8/10
The mission is toch wel een van de hoogtepunten in het grote oeuvre van Ennio Morricone. Altijd weet hij weer de passende muziek te schrijven voor een film. Ook voor The Mission weet Morricone de juiste snaar te raken. De score opent met het fantastische On Earth As It Is In Heaven, gevolgd door het al even mooie Falls. Beide nummers vormen de inleiding op een soundtrack die bij een eerste luisterbeurt nogal eentonig over kan komen. Maar wanneer je de rust neemt deze soundtrack goed te beluisteren zul je geraakt worden door zijn drama. Vooral door de afwisseling van blaasinstrumenten, koor, strijkers en zelfs een gitaar hoor je telkens weer iets nieuws, ondanks dat de thema’s zeer herkenbaar blijven. Ook de gezangen tussen de soundtrack door zijn ronduit apart te noemen. De klanken die deze mensen voortbrengen zullen niet door iedereen geapprecieerd worden en ondanks dat ze in de film beter klinken dan op CD (vooral omdat je er dan beeld bij hebt) tonen ze aan hoe gevarieerd deze soundtrack is. Extra noemenswaardig zijn de afsluitende 6 nummers, die het gehele drama weten te bundelen tot een fantastisch slot. Alleen jammer dat het laatste nummer Miserere zo kort duurt

Lees ook de volgende recensies van Cohen Oat: Hancock, Kung Fu Panda, Vu du ciel

Recensie van Joris Kessels, ingevoerd op , score: 10/10
Hemels! Het prachtig glorieuze koor, de goddelijke klank van de hobo, het zweverige geluid van een zeer lage panfluit, de ritmische Afrikaanse drums en de authentieke klank van de klavecimbel. Verder wordt het een en ander mooi ingevuld door de gitaar, verschillende fluiten en een grote partij strijkers.

Het paradijselijke thema in de eerste track is één van de mooiste thema’s die ik ken. Deze is in de afgelopen 19 jaar ook zeker niet onopgemerkt gebleven. Menig tv-programma en artiest heeft er gebruik van gemaakt. Neem bijvoorbeeld Sarah Brightman, als je haar cd Eden hebt luister dan maar eens naar ‘nella fantasia’ … et voila. Het tweede rustige thema, is door de prachtige uitvoering ook een genot om naar te luisteren. Naast deze twee continue terugkerende thema’s zijn nog twee aardige kyrie-achtige stukken (kerkgezang met lange melodieën op één lettergreep), een wat neerslachtig gitaar stuk en ongeveer 4 lege skipbare tracks op de soundtrack te vinden.

Een prachtige soundtrack die een ieder wel zal aanspreken!

Lees ook de volgende recensies van Joris Kessels: Zaïna, cavalière de l'Atlas, Troy, Zozo

Recensie van Arvid Fossen, ingevoerd op , score: 8/10
Onmiskenbaar een van Ennio Morricone's populairste en meest geapprecieerde film scores. Noem het een van de voorlopers van de filmmuziek zoals we ze vandaag kennen. Dit met de opzwepende thema's met groot orkest, schitterende solo's en soms groots koor. De soundtrack is opgebouwd rond ondertussen twee overbekende thema's, een lyrisch thema met koor, solo fluit en strijkers dat langzaam opbouwt tot een echt opzwepende track en een meer ingehouden thema vertolkt onder andere door hobo. Deze thema's komen regelmatig terug, telkens weer met verschillende instrumenten en ritmes. De soundtrack heeft een duidelijke Latijns Amerikaanse inkleuring, bekomen door de instrumentatie en de specifieke ritmes.

Lees ook de volgende recensies van Arvid Fossen: The Legend of Zorro, A History of Violence, Flightplan

Recensie van Wim Minne, ingevoerd op , score: 10/10
Ennio Morricone schreef voor deze score een van de meest bekende liedjes aller tijden: het zogenaamde Nella Fantasia. In Gabriel's Oboe horen we dit tot zijn recht komen: een ontzettend sterk stuk dat tijdloos is.
Niet dat het de enige parel op dit werk is: een monumentaal koor, met een monumentale variatie op het hoofdthema, monumentaal uitgevoerd ... dit werk is gewoonweg puur genieten voor de filmmuziekliefhebber. Het stemt enigszins tot vrolijkheid zelfs.

Morricone is onvergetelijk: zijn eerste stappen in de filmmuziek dateren van de jaren 60 maar zijn beste werk dateert van de jaren 80, met deze The Mission, die heerlijk wegluistert.

Lees ook de volgende recensies van Wim Minne: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, True Grit, The Tree of Life


Toon alle recencies

Zoek naar meer recensies op FilmMusicSearch.com
Golden Globes: Best Original Score (Winnaar)
Oscars: Best Music, Original Score (Genomineerd)
De muziek van deze soundtrack werd gebruikt in:

The Untouchables (Trailer)

Zie ook: Alle trailers
Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Login

Filmmuziek.com is Copyright © 1998-2014 by Arvid Fossen. Privacy Policy. Domeinnamen door Nomeo