Boy 7


Film | Releasedatum: 20/02/2015 | Film release: 2015 | Medium: Download
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track   Lengte
1.Prologue0:22
2.Sam Runs1:03
3.Reflections0:38
4.Hacking0:46
5.The Institute1:26
6.Outdoor Training1:34
7.Girl 80:30
8.Runaways1:41
9.Boy 20:57
10.Insomnia0:48
11.Copycats1:23
12.Weirdo1:16
13.Sneaking Out1:27
14.New Recruit1:28
15.Chips1:18
16.Writing1:57
17.Stealing Data1:08
18.Marit's Tragedy2:23
19.Assault3:03
20.Losing Lara1:17
21.Chased1:14
22.Tracing Memories1:35
23.Trapped1:59
24.Sam & Lara0:41
25.Freedom2:23
26.Boy 7 Remix4:11
 38:28
Schrijf zelf je recensie

 

Boy 7 - 09/10 - Recensie van Maurits Petri, ingevoerd op
De laatste tijd hebben Nederlandse filmmakers de smaak flink te pakken. De ene naar de andere top productie passeert de revue en bioscoop records sneuvelen bij bosjes. En dat is alleen maar goed nieuws, want op deze manier kunnen we veel meer grote producties verwachten, in de trend van het recente Michiel de Ruyter. Maar ook Boy 7, een nieuwe film van regisseur Lourens Blok die ons eerder het niet onverdienstelijke Feuten bracht.

Het componisten duo Jorrit Kleijnen en Alexander Reumers zijn flink aan de weg aan het timmeren. Na diverse televisie projecten, waaronder voor enkele jaargangen van het NOS Jaaroverzicht en Midden in de Winternacht, komen zij nu op de proppen met een oer-Hollandse score met internationale allure.
Niet eerder wist een Nederlandse soundtrack ondergetekende zo te boeien. Maar Boy 7 heeft wel even de tijd nodig om op stoom te geraken.
Na wat (te) korte en weinigzeggende tracks belanden we bij ‘Outdoor Training’. Een track die al licht doet denken aan Daft Punk. Een stampende beat, veel synthesizers en tot een ieders genoegen een heerlijk 18 koppig orkest. De strijkers en synthesizers zijn a la Don Davis over elkaar heen gelegd en dat luistert heerlijk weg. Jammer dat het allemaal maar 94 seconden mag duren. Maar gelukkig is daar de track ‘Runaways’, een van de meest entertainende tracks van het album. Na een onheilspellende intro gaan alle registers open en horen we zowaar de Nederlandse vertolking van TRON: Legacy. Het strijkorkest raakt op dreef en dat werpt zijn vruchten af. Na weer een aantal erg korte tracks, het nummer ‘Weirdo’. Kalme filmmuziek met mooie thematiek en in de hoofdrol een prachtige solo van een cello.

De track ‘Writing’ is een pareltje. Na het intro, wat iets lijkt op Benny Benassi’s floorfiller ‘Helicopters’, zorgen de strijkers en cello voor het nodige kippenvel. Ook hier zijn Kleijnen en Reumers niet vies van een knipoog richting Hollywood en dat kunnen we enkel toejuichen. En dan ‘Marit’s Tragedy’. Als je dacht alle vernuftigheden gehad te hebben, horen we daar de “Lisa Gerrard van de Lage Landen”, soliste Celine Carmen Cairo. Met haar lage en zoete stemgeluid, in combinatie met de huilende strijkers en cello, is dit een erg dramatische maar wonderschone track. Langzaam kabbelt het voort en was men hier maar langer op door gegaan, het smaakt naar meer!

In “Assault” een Jason Bourne-achtig xylofoon geluid, geproduceerd met synthesizers. En om het helemaal compleet te maken, een flinke dosis strak gearrangeerde strijkers en elektronische geluidseffecten. Dat horen we ook in “Chased”. De naam verklapt al een beetje hoe het zal gaan verlopen: veel actie. Driewerf hoera voor de mixage van het orkest, het ligt er allemaal lekker bovenop en de synths voeren niet de boventoon.

Componisten Kleijnen en Reumers mogen zichzelf een aantal schouderkopjes geven met de twee slotaktes van Boy 7, ‘Freedom’ en ‘Boy7 Remix’. Want ze zijn simpelweg magnifiek en meten zich gemakkelijk met muzikale climaxen van Henry Jackman’s Captain Philips en Hans Zimmer’s Inception. In ‘Freedom’ mag de soliste helemaal los met haar prachtige klaagzangen, bereikt het orkest grote hoogten en worden alle vondsten in een top track gekneed. En we horen zelfs een heus koor op de achtergrond. De remix van ruim vier minuten is een erg fijne bonus en is een soort mix van Mona Lisa Overdrive van Don Davis (Matrix Reloaded) en tracks uit de Bourne reeks van John Powell.

Op een handje vol saaie tracks na en een aantal die te kort zijn voor een degelijke opbouw, is dit een nieuw Nederlands muzikaal avontuur geworden. Een avontuur wat zich op allerlei momenten mag meten met de groten der aarde. Jorrit Kleijnen en Alexander Reumers weten er hun eigen draai aan te geven en dat werkt verbluffend. Het is vooral genieten dankzij het strijkorkest en de goede keuze van solisten. Ook alle lof voor de mixage. Waar vele scores te schreeuwerig worden en daardoor ontsporen, weet Boy 7 keurig netjes binnen het acceptabele te blijven. Als er geen Nederlandse namen op de cd-hoes hadden gestaan, zou je denken dat dit een Amerikaanse productie is. Niets is minder waar!


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer