Spirit: Stallion of the Cimarron


A&M Records Germany (0606949330422)
Film | Releasejaar: 2002 | Film release: 2002 | Medium: CD, Download
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track Artiest/Componist Lengte
1.Here I Am (End Title)Bryan Adams4:44
2.I Will Always ReturnBryan Adams3:58
3.You Can't Take MeBryan Adams2:56
4.Get Off My BackBryan Adams2:50
5.Brothers Under the SunBryan Adams3:57
6.Don't Let GoBryan Adams with Sarah McLachlan4:02
7.This is Where I BelongBryan Adams2:21
8.Here I AmBryan Adams4:32
9.Sound the BugleBryan Adams3:54
10.Run Free Hans Zimmer6:21
11.Homeland (Main Title) Hans Zimmer3:41
12.Rain Hans Zimmer2:50
13.The Long Road Back Hans Zimmer7:11
14.Nothing I've Ever Known Hans Zimmer3:52
15.I Will Always Return (Finale)Bryan Adams2:46
 59:55
Schrijf zelf je recensie Toon recensies in andere talen

 

Spirit: Stallion of the Cimarron - 07/10 - Recensie van Sjoerd , ingevoerd op
Spirit: Stallion of the Cimarron is één van de eerste Dreamworks films na hun doorbraak met het kassucces Shrek. De animatiestudio maakte gelukkig niet de fout een zelfde soort film neer te zetten, maar toch werd met Spirit: Stallion of the Cimarron een verkeerde stap gezet, want de originele en geestige term die Shrek bevatte, zijn niet terug te vinden in Kelly Asbury's film. Wat de twee Dreamworks' films gemeen hebben is onoriginele, maar zeker vermakelijke score. Een verbetering ten opzchte van Shrek is dat voor de songs een componist en zanger is ingehuurd. Zimmer schreef met Bryan Addams, wie tevens zong, een paar aardige songs, die jammerlijk genoeg het grootste deel van het album domineren.

De soundtrack begint met een aardige song. 'Here I Am' is een redelijk vrolijke song die, evenals de andere songs, goed weg luistert. Zo ook 'I Will Always Return', de 'hoofdsong' van de cd. Of de song wel voor herhaling vatbaar is blijft een vraag. Want een enkele luisterbeurd zorgt voor luisterplezier, maar bij de tweede luisterbeurd toch wat begint te irriteren. Over een song als 'You Can't Take Me' wilt ondergetekende liever niet al te veel woorden woorden vuil maken. Een irritante melodie met een alles behalve een fijne instrumentatie zorgt voor een slechte luisterervaring en wat dat betreft weet een track als 'Get Off My Back' je humeur iets te verbeteren. Met 'Brothers Under the Sun' laat Steve Jablonsky, als schrijver zijnde het beste van zich horen. Eindelijk is een song die niet irriteert, maar vermaakt (eh, nee, geen walgelijke synthesizers à la The Island, maar een sublieme, emotionele song die ook na meerdere luisterbeurten niet verveelt. Na een walgelijke song te hebben overgeslagen staat de song 'This Is Where I Belong' op de tracklijst. Doordat de muziek hiervan geschreven is door Hans Zimmer is de link naar de score en de andere songs van Hans Zimmer al snel gelegd. Ditzelfde geldt voor 'Here I Am', die rustig begint, maar al snel losbreekt en opbouwt naar een grootse melodie en een spetterende climax met zelfs een beetje score. Helaas weet 'Sound the Bugle' het eerste song gedeelte van de score niet goed af te sluiten.

De score van Hans Zimmer opent superieur met 'Run Free'. Waarin Hans Zimmer's stijl weer meteen te herkennen is door de synthesizers en de melodieën. De muziek leunt vooral op Zimmers werken uit de jaren 90, wat enkele, niet storende, déjà vu's geeft. Qua instrumentatie lijkt de muziek het meer op die van The Prince of Egypt, dan op die van The Lion King, aangezien die tweede score minder actie gedreven en instrumentaler was. Opvallend zijn de knipoogjes naar 'The Rock' en 'The Peacemaker', wat toch geheel andere films zijn. In 'Homeland' introduceert Zimmer zijn tweede thema. Deze is wat minder actie gedreven, maar kent wel weer een goede opbouw wat voor een boel vermaak zorgt. Jammerlijk is het kleine orkest, want met een groot orkest had de track vast en zeker voor kippenvel gezorgd. In 'Rain' werkt Zimmer een thema uit dat al eventjes te horen was in 'Run Free'. Het thema wordt minder groots, bouwt niet mooi uit en wordt weer gebracht door een klein orkest waardoor het wat minder is dan de rest van de score.'The Long Road Back' is dan een soort suite van zowel thema's die we al hoorden, als thema's uit de songs en nieuwe thema's. Een jammerlijk detail is de gitaarmelodie bij 3.20 die toch iets teveel linkt naar Mission: Impossible II. Voor de rest is er niks aan te merken op deze, vermakelijke track.

Het album sluit af met de aardige song 'Nothing I've Ever Known' en de reprise van het irritante 'I Will Always Return'.

Conclusie:
Hans Zimmer is niet uit de animatiewereld weg te slaan. Na The Lion King schreef die een sublieme score voor The Prince Of egypt en ook deze score is weer te bekoren. Helaas is deze score wat minder origineel dan de zojuist genoemde scores van Hans Zimmer. Het vernieuwende aan deze soundtrack zit 'm dan in de songs die Zimmer schreef. Maar dat Zimmer de animatiewereld hierna helemaal zat was (dat meende hij toen hij zijn duistere score voor The Ring schreef), blijkt uit de songs. Ze zijn leuk voor een enkele beluistering, maar gaan daarna vanzelf irriteren. Dit bellemmert toch het geheel. Voor de sublieme score toch een 7.
Spirit: Stallion of the Cimarron - 10/10 - Recensie van Simone (...), ingevoerd op
Schitterend, echt een aanrader. Ik heb veel filmmuziek geluisterd maar dit is toch de beste. Naast de redelijk mooie songs van Bryan Adams staat een verbazingwekkende Zimmer. (B.A.) betekent: met zang van Bryan Adams

Here I Am (B.A.)(4.44): Deze song begint rustig met een mooie intro, maar wordt later steeds ruiger. Een leuk nummer om naar te luisteren, maar niet echt iets bijzonders.

I Will Always Return (B.A.): Ook deze is mooi maar niets speciaals (alweer :)) De tekst daarin tegen past zeer goed bij het verhaal

You Can't Take Me (B.A.): Weer een song van Adams, waarin het karakter van de hoofdpersoon van de film duidelijk wordt.

Get Off My Back (B.A.): Een 'ruig' nummer met niet al te veel variatie.

Brothers Under The Sun (B.A.): Een song van Adams, die ik persoonlijk één van de betere van de cd vind. Ook bij deze is de tekst pakkend en zeker een aanrader van Bryan Adams fans

Don't Let Go (B.A.): Adams met Sarah McLachlan, begint rustig met alleen Adams, bijna saai te noemen. Maar als het refrein nadert komt McLachlan erdoorheen met haar hoge stem. Een schitterende combinatie en daarmee ook het beste nummer van de cd waarbij gezongen wordt.

This Is Where I Belong (B.A.): Dit nummer lijkt verdacht veel op 'I Will Always Return'. De tekst en ook de muziek komt vrij veel overeen.

Here I Am (B.A.)(4.32): Hier komt eindelijk Hans Zimmer aan de beurt. Eerst een halve minuut intro, dan nog wat gezang van Adams wat hij ook in de andere Here I Am zingt, maar dan krijgt Zimmer vrij spel. Langzaam opbouwend met daarna een vrolijk deuntje.

Sound The Bugle (B.A.): Een heel mooi nummer van Adams. Ook de tekst is hier weer schitterend. Hieruit blijkt maar weer dat je niet moet opgeven. (sprak de filosoof :P)

Run Free: Mijn absolute favoriet. In het begin iets aan de rustige kant, maar als hij dan eenmaal lostbarst is het een kippevel nummer. Naar mijn mening Zimmer's beste song ooit.

Homeland: Een statige maar zeer mooie track van Zimmer. Hij begint met een rustige intro maar langzaam wordt hij steeds sterker en de laatse paar maten knalt het ook hier uitelkaar.

Rain: Orginele track. Alleen jammer dat het de hele tijd hetzelfde blijft. Toch een vrolijk en opgewekt nummer.

The Long Road Back: Weer een prachtig nummer. Dit keer met veel variatie, met in het begin het thema van 'Rain' en later treurigere noten die op een verrassende manier uitpakken.

Nothing I've Ever Known (B.A.): In het begin lijkt het hier vreemd dan Adams niet echt in het ritme van Zimmers muziek meegaat. In het refrein pakt het dan toch mooi uit en het is een mooi nummer dat je vaak kan horen.

I Will Always Return (B.A.) (finale): Hier weer niet veel nieuws naast de 'andere' I Will Always Return en This Is Where I Belong.

Conclusie: Een aanrader voor iedereen die wil genieten van Zimmer op z'n best. Als je dan toch niet zo'n liefhebber van Adams bent, zijn er toch nog genoeg andere songs. Absoluut een Cd die je vaak in je cd-speler zult hebben als filmmuziek liefhebber. Run Free is zowieso verplichte kost.
Spirit: Stallion of the Cimarron - 08/10 - Recensie van Arvid Fossen, ingevoerd op
Spirit, het verhaal over een vrijgevochten paard, zijn vriendschap met een jonge indiaan en zijn liefde voor een jonge merrie, dit aangevuld met een hoop aan avonturen is de nieuwste tekenfilm productie van de makers van Shrek.
De soundtrack kan je het nieuwste album van Bryan Adams noemen: hij brengt voor deze film een serie van uitstekende hits, met de bekende top hits Here I Am en I Will Always Return. De tweede helft van de soundtrack is gereserveerd voor de score van Hasn Zimmer die entertaining en ritmische thema's brengt, maar niet bepaald vernieuwend of fenomenaal. Zijn eerdere composities voor tekenfilm The Lion King en Antz gaan deze toch nog voor.
Spirit: Stallion of the Cimarron - 07/10 - Recensie van Gudo Tienhooven, ingevoerd op
De songs van Bryan Adams kunnen we weinig bekoren. Natuurlijk heb ik dit album aangeschaft voor de muziek van Hans Zimmer, ongetwijfeld een van de meest veelzijdige componisten van dit moment. Het is leuk om te horen hoe hij bij Spirit teruggrijpt naar zijn oudere werk. Denk daarbij vooral aan Rain Man, Green Card en Driving Miss Daisy. De kwaliteit van The Prince of Egypt wordt hier niet gehaald, maar zelfs een wat mindere Zimmer is nog de moeite van het beluisteren waard. Run Free is toch wel weer eem kippenvel-track.
Spirit: Stallion of the Cimarron - 09/10 - Recensie van Anne ., ingevoerd op
Persoonlijk vind ik dit de beste soundtrack van Zimmer. De songs van Bryan Adams maken het compleet. Bij het nummer 'Don't let go' moet je gewoon kippenvel krijgen. Het refrein is adembenemend. Maar het beste nummer van deze CD is absoluut 'Run Free'. Misschien heb ik hem al honderd keer geluisterd, maar met de hoeveelheid variatie blijft dit nummer een topper. Mijn favoriet van de filmmuziek.
Spirit: Stallion of the Cimarron - 10/10 - Recensie van christopher blair, ingevoerd op
Voor mij een mooie combinatie van de muziek van bryan adams en de score van hans zimmer..genieten alom, een ware classic. Al vele malen beluisterd maar gaat nooit vervelen, doet me wat herinneren aan de ost van tarzan, een zelfde gevoel.
Spirit: Stallion of the Cimarron - 09/10 - Recensie van Christian Wentink, ingevoerd op
Erg mooie cd; de afwisseling van de instrumentale filmmuziek van Hans Zimmer en de muziek van Bryan Adams maken de cd buitengewoon toegankelijk, ook voor niet onwrikbare filmmuziek liefhebbers.
World Soundtrack Awards: Best Original Song Written for a Film: "Here I Am" (Genomineerd)
World Soundtrack Awards: Best Original Song Written for a Film: "This is where I belong" (Genomineerd)
Golden Globes: Best Original Song (Genomineerd)
De muziek van deze soundtrack werd gebruikt in:

Spirit: Stallion of the Cimarron (Trailer)

De trailer van deze soundtrack bevat muziek uit:

You Set Me Free, Michelle Branch (liedje(s))
Spirit: Stallion of the Cimarron (2002), Hans Zimmer (Film)
Rudy (1993), Jerry Goldsmith (Film)


Andere soundtrack releases van Spirit: Stallion of the Cimarron (2002):

Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)
Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)
Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)
Spirit l'étalon des Plaines (2002)
Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)
Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)

Soundtracks uit de collectie: Kids

Treasure Planet (2002)
Madagascar (2005)
Toy Story 3 (2010)
Suske en Wiske 'De Musical' (1995)
Atlantis: The Lost Empire (2001)
Corpse Bride (2005)
Secret of NIMH 2: Timmy to the Rescue, The (1998)
Land Before Time, The (1988)
Thunderbirds (2004)
Antz (1998)


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer