Swimfan


Promotional (0019750001410)
Film | Releasejaar: 2002 | Film release: 2002 | Medium: CD
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track   Lengte
1.Tell Me You Love Me2:25
2.Swimming Lessons3:27
3.The Notebook1:02
4.Knock Knock...1:45
5.Abducted0:53
6.A Box Under The Bed2:13
7.Hit & Run2:28
8.Madison Bell1:32
9.The Hospital1:06
10.Miles Away0:55
11.Andantino0:33
12.Still Friends0:41
13.Chuck The Cello0:47
14.Cop Killer1:09
15.Locker Room Girl2:30
16.A Broken Heart0:51
17.In The Hallway1:27
 25:43
Schrijf zelf je recensie

 

Swimfan - 04/10 - Recensie van Lammert de Wit, ingevoerd op (Nederlands)
De film vertelt het verhaal van topzwemmer Ben en z'n vriendin Amy. Bij een auto-ongeluk maakt hij kennis met Madison. Ben brengt haar thuis, maar bij een volgende ontmoeting belanden ze in het zwembad, waar meer gebeurt dan alleen zwemmen. Dan begint Madison Ben hinderlijk te volgen en ze duikt overal op waar hij is. Bij een belangrijke zwemwedstrijd worden vervolgens verboden middelen in Ben's urine gevonden...

De score voor deze thriller is gecomponeerd door de Mexicaan Louis Febre. Febre werkte in die tijd veel samen met zijn mentor John Debney en schreef ondertussen muziek voor goedkope actiefilms en tv-producties. Zijn muziek voor Swimfan werd een van zijn grootste successen, maar wel met hulp van Debney.

De film is een echte thriller, die nogal werd afgekraakt, vooral vanwege de vergelijking met Fatal Attraction. Toch was de film redelijk succesvol. Febre heeft echte thrillermuziek voor de film gecomponeerd.
Debney heeft echter een flinke duit in het zakje gedaan en heeft een aantal thema's geschreven. De score opent met zo'n typische Debney track. Rustig spelende violen die een mooie melodie brengen met fraaie tegenmelodie, waarin al de onderhuidse spanning verborgen ligt.
Daarna komt Febre en de rust is compleet verdwenen. Voor deze thriller heeft Febre een regelrechte horrorscore gemaakt. Opzwepende violen en luide effecten maken vanaf de tweede track de dienst uit. Blazers spelen ritmische dissonanten en menselijke stemmen gaan daar tegenin. Met atonale vioolklanken en andere creepy effecten worden de succesievelijke tracks gevuld. Melodie is in de meeste tracks dan ook niet te vinden.

Gelukkig bevat de score ook een aantal rustpunten. 'Madison Bell' is een van die fraaiere tracks met Debney's mooie en melodieuze thema uit de openingstrack. Ook 'Miles Away' en 'Andantino' zijn weliswaar korte, maar toch fraaie rustpunten.
De score sluit ook af met een rustige track, waarin een cello op een wat tragische manier het hoofdthema speelt.

Kortom, deze korte promoscore voor de thriller Swimfan heeft van Louis Febre regelrechte horrorproporties meegekregen, wat de muziek niet echt toegankelijk maakt.
Gelukkig was John Debney er ook nog en hij verzorgde een paar korte rustpunten in de score en gaf er een fraai thema aan mee, die vooral in de openings- en sluitingstracks te horen is. Helaas zijn die paar fraaie tracks onvoldoende om de waardering boven 37 uit 100 punten te tillen.

Andere soundtrack releases van Swimfan (2002):

Swimfan (2002)
Swimfan (2002)


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer