I, Frankenstein


Lakeshore Records (0780163435528)
Film | Releasedatum: 21/01/2014 | Film release: 2014 | Medium: CD, Download
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track Artiest/Componist Lengte
1.Main TitleLisa Gerrard2:56
2.Naberious Wants It Alive1:35
3.It’s Alive!4:48
4.Sacramentals2:36
5.Meaningless Existence1:37
6.Chasing Halek1:21
7.Where Does Life Begin?2:27
8.Prince Naberious0:53
9.All I See Is Darkness2:09
10.Bring Me Frankenstein’s Monster5:29
11.The Vault3:44
12.The Journal2:54
13.No Choice2:58
14.Sons of Our Fathers3:47
15.Visions of a Madman1:44
16.Showdown5:35
17.I’m A Monster3:59
18.Love & Hate1:42
19.You Shouldn’t Have Done That3:52
20.Destroy Him4:12
21.Ride Of The GargoylesLisa Gerard3:54
22.He Led Us Here Pt 10:53
23.He Led Us Here Pt 21:44
24.You Cannot Destroy Me2:23
25.This Body Is Mine4:25
26.A Higher PurposeLisa Gerard2:07
 75:43
Schrijf zelf je recensie

 

I, Frankenstein - 06/10 - Recensie van Maurits Petri, ingevoerd op (Nederlands)
Reinhold Heil en Johnny Klimek zijn geen onverdienstelijke componisten. De afgelopen jaren produceerde zij tal van steengoede scores. Waarvan een enkele nog altijd in menig cd-speler grijs staat te draaien. Dan bedoelen we uiteraard Perfume: The Story of a Murderer uit 2006 of One Hour Photo uit 2002. Zij kregen hierbij hulp van regisseur en muzikant Tom Tykwer. Omdat Tykwer niks met I, Frankenstein te maken heeft nu alleen het duo in actie. En dan levert een score op met goede kanten waar zelfs megaster Lisa Gerrard een rol in speelt, maar ook zeker slechte kanten.

Voor deze nieuwste score kozen Heil en Klimek voor een flinke berg synthesizers, versterkt door een groots orkest en koor. Dat gaat niet altijd even goed samen. Zo zijn gelijk de eerste twee tracks nogal onsamenhangend. Het actierijke gedeelte in de tweede track borduurt erg voort op eerder uitgevonden clichés. It's Alive is de eerste goede track, waarin na twee korte gedeelten de genialiteit pas om de hoek komt kijken. Na een melodramatisch intro met veel violen en cello's zet een groots koor op 2.40. En dat is zo magistraal mooi gemixt met de synthesizers en elektrische viool, dat het vele lagen kippenvel geeft. Even denken we terug aan de instant classic Perfume, die wat velen betreft een Oscar had moeten winnen voor beste score. In Meaningless Existence horen we hoe laag een cello daadwerkelijk kan spelen. In combinatie met de stampende beat angstaanjagend goed. Maar helaas is de bejubelde opbouw en thematiek van Heil en Klimek hier ver te zoeken en verzand de muziek al snel weer in de te vaak gehoorde trucjes.

Gelukkig herpakken de componisten zich in Bring Me Frankensteins Monster, misschien wel de beste actie track van het album. Na wat nogal nep klinkende blazers zet het koor in en in samenwerking met de donderende percussie en synths klinkt het best nog wel aardig. De opbouw doet denken aan Phoenix Rises van John Powell's The Last Stand. Al was het hoofdthema op deze bejubelde score van Powell niet te vergelijken met deze track. Eigenlijk wordt het pas echt interessant vanaf 2.40. Dan lijken de twee componisten vleugels te krijgen en trekken even fijn alle registers open. En dat luistert heerlijk weg. Daarna is het weer even gedaan met het luisterplezier en krijgen we wat lawaaierige tracks voorgeschoteld. Gekenmerkt door underscore, veel elektronisch geweld en geluidseffecten.

Alleen de voorlaatste en laatste track zijn weer de moeite waard om te beluisteren. De bijdrage van Lisa Gerrard in de laatste track A Higher Purpose is bijna compleet naar de achtergrond gemixt en geeft de muziek zeker niet meerwaarde. Misschien wel het tegendeel. De onsamenhangendheid van bepaalde tracks op I, Frankenstein kosten de score bijna de kop. Zij het niet dat enkele goed geproduceerde en uitgevoerde (eerder vernoemde) tracks ervoor zorgen dat deze CD niet perse in de prullenmand hoeft.
Toch laten de heren Reinhold Heil en Johnny Klimek veel kansen liggen het laten zeker niet het beste van zich horen. Want als zij de grandeur van Perfume en het epische van Cloud Atlas hadden gemixt, was er wellicht een andere betere score uit komen rollen. Nee, met geen van deze scores weet I, Frankenstein zich te meten. De meeste actietracks zijn niet onaardig, maar oh wee als de bombastische percussie en up-tempo violen en synths stoppen. Dan komt I, Frankenstein niet tot leven!
Trailer:







Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer