Gamer


Lakeshore Records (0780163407525)
Film | Releasejaar: 2009 | Medium: CD, Download
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track Artiest/Componist Lengte
1.Sweet Dreams (Are Made Of This)Marilyn Manson 4:53
2.The Bad TouchBloodhound Gang 4:20
3.Deathmatch3:14
4.Society0:42
5.Slayers0:39
6.Kable's New Ride2:19
7.The Prison Yard1:39
8.Upgrades3:14
9.Target Practice4:22
10.Gina Parker Smith0:27
11.Simon's House2:56
12.Turn Me Loose1:50
13.You Have To Escape2:17
14.Kable Is Gone0:56
15.Dress Up Doll0:41
16.Humanz1:55
17.The Thorax Bar1:53
18.Kable Rescues Angie1:19
19.Blood Ball2:05
20.Interrogating Simon2:42
21.Kable Vs. Castle2:53
22.I Think It, You Do It4:38
23.Medley: I've Got You Under My Skin/Big Bad John/Night And DaySammy Davis Jr.6:32
 58:25
Schrijf zelf je recensie

 

Gamer - 06/10 - Recensie van Maurits Petri, ingevoerd op
Wat eens een gouden koppel leek, staat de laatste jaren meer bekend als de grootste geldverspillers van Hollywood. Regisseurs Mark Neveldine en Brian Taylor, van oorsprong twee hechte schoolvrienden, kregen het zwaar te voorduren. Na het redelijke succes van Crank met actieheld Jason Statham en de peperdure flop Pathology kwam het opeens bij ze op om een Crank 2 te produceren. Maar helaas was bij alle studio's het vertrouwen weg en liep het tweede deel van de 'over the top' actiefilm in vele landen een bioscoop-release mis. Kunnen Neveldine en Taylor ooit weer het vertrouwen terug winnen?

In de Benelux durfde de distributeur Benelux Film Distributors het aan om Gamer op te nemen in hun assortiment en kochten de rechten van de film. En dat zal ze voor deze keer geen windeieren gaan leggen, want Gamer blijkt zowaar een goede productie. Gerard Butler, de spierbundel uit 300, pompt als meewerkend producent flink wat adrenaline in het scenario. Een intense combinatie van een apart script, spetterende actie en een bonte mix van special effects zorgen voor een zeer aparte filmervaring. Om nog maar te zwijgen over de cast, waarin vooral Butler toch wel de show steelt. Opvallend is trouwens dat de mannen Neveldine en Taylor het veel gebruikte scheldwoord 'fuck' volledig in de ban hebben gedaan in Gamer...in tegenstelling tot hun andere producties, waar 'the F-word' iedere 2 minuten valt.

Gamer is een typische film waar de muziek het onderspit moet delven. En dit door onder andere het actiegeweld en de geluidseffecten. De muziek komt in de film totaal niet tot z'n recht en is vaak niet eens goed te horen. Op enkele rustige stukken na uiteraard. Filmmuziek-debutant Robert Williamson zet flink wat snoeiharde gitaarmuziek en techno onder de wat stijve muziek van Geoff Zanelli. Zanelli, die met Hitman wist te verrassen, is compleet de weg kwijt. Vreemdsoortige synthesizerklanken, rare geluidseffecten en lelijke melodielijnen zijn in iedere track wel aan de orde. Het is Williamson die vaak de boel redt met zijn opzwepende gitaren en trance/techno. Toch blijft de muziek overal hangen bij het magere minimum. Thematiek blijft uit. Nergens is een ziel in de muziek gelegd. En dat is jammer, vooral omdat Gamer een aparte film is en stiekem toch wel erg leuk is. Mocht je deze soundtrack aan je voorbij laten gaan, mis je weinig. Ga zeker wel joelend met een emmer popcorn in de bioscoop zitten, want Gamer is een super coole enerverende achtbaan-rit!






Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer