Underworld: Rise of the Lycans


Film | Releasejaar: 2009 | Medium: CD, Download
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track   Lengte
1.The Rise of the Lycans2:27
2.Lucian and Sonja's Love Theme2:05
3.The Arrow Attack2:33
4.The Most Precious Thing to My Heart1:46
5.The Wolve's Den2:05
6.Lucian to the Rescue1:51
7.Court Battle Suite4:25
8.Sonja's Trial and Execution5:26
9.Storming the Castle2:52
10.Per Aspera Ad Astra6:45
11.The Rise of the Lycans [Precious Cargo Remix]3:54
 36:09
Schrijf zelf je recensie

 

Underworld: Rise of the Lycans - 04/10 - Recensie van Lammert de Wit, ingevoerd op (Nederlands)
De filmserie Underworld vertelt het verhaal over de vampiers en de weerwolven (Lycans) en de derde film uit de serie is een prequel van deel 1 en deel 2. Rise of the Lycans vertelt hoe het allemaal zo gekomen is. Lucian is de eerste weerwolf-mens die geboren werd en opgevoed werd door de vampierleider Viktor. Viktor stelt zich de Lycans voor als slaven van de vampiers. Viktor's dochter Sonja en Lucian krijgen echter een verhouding en Viktor zet Lucian gevangen, waardoor een strijd begint tussen vampiers en Lycans...

De score voor de eerste Underworld film is gemaakt door Paul Haslinger, de tweede echter door Marco Beltrami. Deze prequel is de derde in de serie en voor deze score is weer Paul Haslinger gevraagd. Wellicht vonden de producenten dat de muziek van Beltrami te weinig gothic was en teveel orkestraal en zijn ze daarom allicht naar Haslinger teruggekeerd voor de derde film. En ook de score voor de vierde film is door Haslinger op muziek gezet.

Evenals de score voor de eerste film is ook deze derde vrijwel volledig elektronisch. Er zijn veel meer overeenkomsten met de eerste score, maar de score voor Rise of the Lycans is veel heftiger en donkerder dan die voor deel 1. De score heeft ook veel meer een horror-actiefilm karakter met meer creepy effecten en atonale klanken, die in deel 1 veel minder prominent aanwezig waren.
De film is een horror-actiefilm en ook de actie in de score speelt een grote rol. Rustiger tracks zijn veel minder aanwezig en de percussie maakt overuren.

De openingstrack begint geweldig. Een mooie onderliggende melodie op stoere percussie luistert prettig weg. Maar halverwege gaat de melodie over in zware atonale spanningsmuziek, die het fraaie begin volledig wegvaagt.
Vervolgens zou je verwachten dat 'Lucian and Sonja's Love Theme' de mooie muziek weer terugbrengt, maar dat gebeurt niet. Wel keert de rust enigszins weer, maar er is geen mooie melodie die enige genietbaarheid aan de track verleent.
Veel tracks in de oorspronkelijke Underworld film waren soundscape tracks, met veel omgevingsachtige geluiden en vaak een meer etherisch karakter. De synthesizer met voortkabbelende geluiden en effecten komt op Rise of the Lycans echter veel minder voor. Een beperkt aantal tracks, waaronder de afsluitende titeltrack heeft nog iets van een soundscape kleuring. Deze laatste track zou een 'remix' moeten zijn, maar percussie in de zin van aanvullende ritmes zijn niet aanwezig. Geluiden van huilende wolven des temeer.

Kortom, met Underworld: Rise of the Lycans heeft Paul Haslinger een nogal heftige elektronische score gemaakt. Geen fraaie score, maar vooral een intense score. Het grootste deel van de muziek is erg percussiegedreven en knalt dan ook uit de luidsprekers. Een beperkt aantal rustiger tracks zijn vooral soundscape-achtig en kennen nauwelijks melodie.
De score is niet een echte horrorscore die vol zit met nagelbijtende motieven, atonalen en creepy effecten, maar vooral een stevige actiescore met een horrorkarakter, die vrijwel volledig uit de elektronische trukendoos komt. De waardering komt op slechts 41 uit 100 punten.


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer