Filmmuziek.com: Soundtrack Magazine 
Filmmuziek.com: Soundtrack MagazineFilmmuziek.com: Soundtrack Magazine  
 
      
  

The Wings of a Film

The Wings of a Film Soundtrack  (Hans Zimmer) - CD cover
Componist: Hans Zimmer
Releasejaar: 2001
Label: Decca Records (028946774922)
Type: Film
Luister: iTunes Amazon.com MP3
Medium: CD, Download
Recensenten (9.00/10)
Leden (8.57/10) (7 stemmen)
Stem nu!
Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!

Steun deze website door deze muziek te kopen via onderstaande links!
iTunes: €9.99 Amazon.com: $10.10 Amazon.com MP3: €9.49 Amazon.fr: €6.82 Amazon.co.uk: £6.40 Amazon.es: €7.67 Moviemusic.com: $14.99

Advertentie:


1. Gladiator - Now We are Free (4:15)
2. Gladiator - Am I Not Merciful (7:00)
3. Driving Miss Daisy - Driving (6:00)
4. Thelma and Louise - Thunderbird (4:00)
5. The Thin Red Line - Journey to the Line (9:20)
6. Mission:Impossible 2 - Nyah and Ethan (5:00)
7. The Lion King - Lea Halalela (6:00)
8. Power of One - Mother Africa (5:00)
9. Nine Months - Suite (5:00)
10. Rain Man - Main Theme (4:00)
11. True Romance - Main Theme (3:15)
12. The Lion King - Busa (5:00)

Totale duurtijd: 63 minuten
Schrijf nu je recensie voor deze soundtrack!

Alle recensies uitvouwen - Alle recensies dichtvouwen

Recensie van Arnaud van Herk, ingevoerd op , score: 10/10
Dinsdag 10 oktober 2000, 't Kuipke van Gent, de opening van het 27ste Internationaal Filmfestival van Vlaanderen. Eindelijk was het dan zover. Daar zou ik dan eindelijk de maestro Hans Zimmer in levende lijve gaan bewonderen en zijn muziek live gaan horen. Het was een enorme belevenis.

Het was voor het eerst dat Hans Zimmer zijn muziek live liet horen. Ondersteund door het Vlaams Radio Orkest o.l.v. Dirk Brossé en zijn collega's John Powell, Harry Gregson-Williams en niet te vergeten Lisa Gerrard.
De grote hoofdrol van het concert was weggelegd voor het Vlaams Radio Orkest. Dit orkest heeft werkelijk ongelofelijk goed gespeeld. Daarnaast natuurlijk de diverse artiesten zoals Hector Pereira ( Mission Impossible 2, Gladiator ), Pete Haycock ( Thelma & Louise ) en Lisa Gerrard ( Gladiator ) en uiteraard Hans Zimmer zelf op de synths.

De registratie zoals deze te horen is op deze CD is niet de oorspronkelijke registratie. Een aantal nummers hebben de CD niet gehaald, omdat deze volgens Hans Zimmer zelf niet goed uit de verf kwamen. Nou ik heb daar zelf weinig van gemerkt kan ik je zeggen. Een groot gemis op deze CD is de uitvoering van 'The Battle' uit Gladiator, jullie allen wel bekend. Dat is zo intens om dat live te horen en het Vlaams Radio Orkest speelde het dak eraf. Maar goed, heeft het helaas niet gehaald.

De nummers die overgebleven zijn en op deze CD staan zijn er niet minder om.
De mooiste nummers op de CD zijn:

'Now We Are Free' uit Gladiator, gezongen door Lisa Gerrard. Eén van de mooiste nummers die Hans Zimmer ooit heeft geschreven, dit keer in samenwerking met Lisa Gerrard. Het is heel erg bijzonder om deze vrouw aan het werk te zien met haar machtige unieke stemgeluid. Muziek waarvan je steeds weer in vervoering raakt.
Het zeer beladen en magistrale 'Am I not merciful?' uit Gladiator wordt fantastisch gespeeld door het VRO.
Het beroemde 'Thunderbird' uit Thelma & Louise, gespeeld door Pete Haycock is wellicht één van de mooiste nummers op deze CD. Naarmate het nummer naar het einde gaat zet het orkest in en krijg je een geweldige apotheose.
'Journey to the Line' uit The Thin Red Line. Eén van Zimmer's mooiste nummers. Prachtige opbouwende track. Wederom fantastisch gespeeld door het VRO.
Het 'Main Theme' uit True Romance is heel bijzonder. Dit nummer wordt oorspronkelijk uitgevoerd op alléén marimba's en wordt nu gespeeld door de eerste en tweede violen uit het orkest. Heel apart, maar heel gaaf om te horen.

Als je een goede verzamelaar wilt hebben met muziek van Hans Zimmer dan is dit wat mij betreft de beste koop. De CD geeft een heel goed beeld van zijn veelzijdige werk tot en met het jaar 2000. Absolute aanrader!

Lees ook de volgende recensies van Arnaud van Herk: Road to Perdition, Star Trek: The Motion Picture, Big War Movie Themes

Recensie van Gudo Tienhooven, ingevoerd op , score: 8/10
Op voorhand wist ik dat dit smullen zou worden voor de Zimmer-fans. Toch moeten liefhebbers van soundtracks als The Rock, Crimson Tide en The Peacemaker niet te vroeg juichen. Zimmer koos voor zijn eerste live-concert juist een selectie uit zijn 'niet-actie-werk'. Het heeft wat mij betreft alleen maar duidelijk gemaakt hoe gevarieerd en veelzijdig deze componist is. Sommige nummers zijn zelfs mooier dan het origineel! The Thin Red Line is mijn favoriete score aller tijden. Nog meer kippenvel kreeg ik bij de uitvoering van de track 'Journey to the Line' uit dit album. De tikkende ritmes en het wat terughoudende gebruik van synthesizers maakt dit stuk muziek wellicht nog apocalyptischer. Ook 'Nyah and Ethan' uit Mission Impossible klinkt nog weelderiger met de prachtige akoestische gitaar. Rain Man mag er ook wezen...had het nooit zo op deze muziek tot ik de live-uitviering hoorde.
Toch zorgt Thelma Louise voor het mooiste nummer op deze cd. De elektrische gitaar, het steeds sterker wordende orkest en die prachtige melodie: werkelijk een overweldigend opgebouwd nummer.
Het is dus enorm interessant om te zien hoe de minder populaire muziek van topcomponist Zimmer hier het kloppende hart van de cd vormen.
Natuurlijk zijn er ook minpunten: de nummers van The Lion King en Power of One klinken hier meer als aardige achtergrondmuziek. Ze hebben lang niet meer de kracht van het origineel.
En dan is het nog zoeken naar een bootleg versie waar we nog wat uit Chicken Run etc. te horen krijgen. Terwijl mijn zoektocht vordert kan ik met dit album nog wel even vooruit.

Lees ook de volgende recensies van Gudo Tienhooven: Het Leven uit een dag, Terminator Salvation, Changeling

Recensie van Arvid Fossen, ingevoerd op , score: 9/10
Hans Zimmer was in oktober 2000 te gast op het Internationaal Filmfestival van Ghent, waar hij voor 5000 toeschouwers zijn eerste orkest gaf. De registratie van dit orkest is uitgebracht door Decca records op The Wings of a Film. Deze cd brengt voor sommige nummers een ietwat nieuwe sound mee of iets uitgebreidere versies dan je de bestaande cd releases vindt. Voor The Wings of A Film werden eenduidig de meest zwevende thema's uit het werk van Hans Zimmer geselecteerd. Erg goed zijn vooral de opnames van Gladiator, Mission:Impossible (Nyah and Ethan) in een schitterende uitvoering, Thelma & Louise (Thunderbird) en Rain Man. Minder interessant vind ik de gezongen nummers zoals de nummers van The Lion King en Power of One. Zoek je een verzamel cd van Hans Zimmer, dan is dit - met telkens zowat de beste nummers uit elke film - ongetwijfeld een van de beste compilaties vandaag beschikbaar. De kwaliteit van de opname is zeer goed. Het live aspect van de cd is ver te zoeken, alleen wat applaus tussen de nummers dat nergens toe dient. Ook voor echt nieuwe nummers of versies moet je deze score niet kopen.

Lees ook de volgende recensies van Arvid Fossen: The Legend of Zorro, A History of Violence, Flightplan

Recensie van R , ingevoerd op , score: 9/10


Lees ook de volgende recensies van R : For The Record: Craig Armstrong, Stara Basn, Land of the Dead

Zoek naar meer recensies op FilmMusicSearch.com
Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Login

Filmmuziek.com is Copyright © 1998-2014 by Arvid Fossen. Privacy Policy. Domeinnamen door Nomeo