Monsters vs. Aliens


Lakeshore Records (0780163406924)
Film | Releasejaar: 2009 | Medium: CD, Download
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track Artiest/Componist Lengte
1.A Giant Transformation3:05
2.When You See (Those Flying Saucers)The Buchanan Brothers2:17
3.Tell HimThe Exciters2:35
4.A Wedding Interrupted2:09
5.Meet The Monsters2:29
6.Planet ClaireThe B-52's4:37
7.Do Something Violent!2:09
8.The Grand Tour2:10
9.Oversized Tin Can3:38
10.The Battle At Golden Gate Bridge6:08
11.Didn't Mean To Crush You1:51
12.ReminiscingLittle River Band4:14
13.Imprisoned By A Strange Being5:28
14.Galaxar As A Squidling2:06
15.March Of The Buffoons5:15
16.Wooly BullySam The Sham And The Pharaohs2:21
17.Susan's Call To Arms3:02
18.The Ginormica Suite5:51
19.Monster Mojo2:08
20.Purple People EaterSheb Wooley2:15
 65:48
Schrijf zelf je recensie Toon recensies in andere talen

 

Monsters vs. Aliens - 09/10 - Recensie van Maurits Petri, ingevoerd op
Het grote 3D spektakel Monsters vs. Aliens is eindelijk te bezichtigen in de bioscoop. De doldwaze avonturen van Suzan (met de stem van de beeldschone actrice Reese Witherspoon) die geraakt wordt door een meteoriet zijn niet voor de poes. Helemaal wanneer zij een REUZIN wordt, en samen met allerlei kekke monsters tegen chagrijnige buitenaardse gedrochten moet knokken. Ook horen we stemmen van Kiefer “Jack Bauer” Sutherland en komiek Seth Rogen. Al met al een zeer vermakelijke animatiefilm, die met een 3D-brilletje op je hoofd nóg leuker is.

De compleet onbekende Zimmer-protegé Henry Jackman maakt met deze soundtrack zijn solodebuut. Jackman was voorheen voornamelijk werkzaam achter de schermen, als pianist van Hans Zimmer of als dirigent. Zo dirigeerde hij ten tijde van de Pirates-mania en was de rechterhand van de maestro’s Powell en Zimmer tijdens Kung Fu Panda. Dat achter de schermen werken was Jackman waarschijnlijk beu en laat horen dat hij ook prima zijn eigen boontjes kan doppen. En hoe?!? Het resultaat mag er zeker zijn: een fris klinkende en heerlijk vrolijk en opgelaten soundtrack.

De openingstrack zorgt er gelijk voor dat je aandacht voor 100% bij de muziek is. Een kleine opbouw, wat strijkers en dan….een overweldigend thema met een prachtige operastem op de achtergrond wat heel spookachtig aandoet. Gedurende 3 minuten een ietwat rommelig thema, maar gelukkig maakt de tweede track van Jackman (4e track op de cd) dat helemaal goed. Een prachtig en rustig thema doet je even sidderen van het kippenvel. Een zachte vioolsolo en een mierzoet koortje op de achtergrond is machtig mooi. Eventjes lijken de monsters en buitenaardse wezens vergeten. ‘Meet The Monsters’ is de muziek die je hoort bij de eerste kennismaking met de monsters in de film. Een clowneske track, waarin we onder andere een banjo horen en korte tokkelende violen. Op een of andere manier verveelt de muziek geen moment en zorgt de wisselwerking van elektronische en real-live strijkers voor een frisse look. Nergens stikt de muziek is zijn eigen thematiek of instrumentatie, maar blijft continu goed klinken. ‘The Battle At Golden Gate Bridge’ is een nummer wat we het beste kunnen omschrijven als een mengsel van Zimmer en….Jackman! Want de debuterende componist weet een compleet nieuwe stijl hier neer te zetten. Alles klinkt even fris en ook weer het lichte gebruik van synthesizers is een aparte toevoeging. Nergens storen de elektronische instrumenten, sterker nog: in samenspel met de blaasinstrumenten is het een waar genot om naar te luisteren. Daarbij is het thema, wat hier en daar wel lijkt op Superman, leuk gevonden, heldhaftig en episch tegelijk.

Gelukkig na alle drukte een rustpuntje in de vorm van de track ‘Didn't Mean To Crush You’. Hierin valt vooral het prachtige en kalme spel van de violen op. Een korte maar zeer krachtige track die je bij zal blijven. In ‘Imprisoned By A Strange Being’ is het eindelijk weer tijd voor wat spanning. Dit nummer kent een vrij lange opbouw, naar een overweldigende climax van veel zwaar koper, cello’s en hoorns. Een flinke dosis percussie geeft de track power en niets lijkt het orkest te kunnen stoppen. Het album bevat ook enkele popsongs, waaronder de grote nummer 1-hit uit de jaren ‘70 van Sam The Sham And The Pharaohs. Wooly Bully kent vrijwel iedereen wel, een liedje wat nog geregeld gedraaid wordt op de bekende radiostations. Terug naar de muziek van Jackman, want ook ‘The Ginormica Suite’ is weer een erg bijzondere track. Kenmerken zijn het lichte karakter en de verfrissende manier van het orkest optimaal benutten. De schitterende vioolsolo in het emotionele middenstuk is natuurlijk niet te versmaden. De track eindigt op een manier zoals dat alleen bij animatie kan: groots! Het thema uit de eerste track horen we in zijn volste glorie weer terug. De soundtrack sluit af met ‘Monster Mojo’, een super swingende track. Eigenlijk gewoon lekkere jazzmuziek, met als bonus een rare robotstem die er doorheen praat.

Monsters vs. Aliens is een verfrissende soundtrack van debutant Henry Jackman. Hij mixt elektronische muziek met het orkest zoals niet veel componisten dat kunnen. En hierdoor krijgt de muziek een heerlijke sound, die we niet vaak horen. Jackman laat de luisteraar direct kennismaken met zijn stijl. En die is simpelweg voortreffelijk. Sommige popsongs die op het album staan zijn een beetje jammer, enkel luisterend naar de score van Jackman komt het eindcijfer verrassend hoog uit. Niets meer dan lof!
Trailer:







Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer