Yes Man


EMI Music (0632157090223)
Film | Releasejaar: 2008 | Film release: 2009 | Medium: CD, Download
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track Artiest/Componist Lengte
1.Man Up3:57
2.Bus Stop Boxer3:44
3.To Lick Your Boots3:29
4.The Good Old Days3:03
5.The Sound Of Fear3:33
6.Wooden Nickels2:54
7.Flyswatter3:18
8.Blinking Lights (For Me)1:59
9.Somebody Loves You3:04
10.Sweet BalladMunchausen By Proxy (f/ Zooey Deschanel & Von Iva)2:53
11.Uh-HuhMunchausen By Proxy (f/ Zooey Deschanel & Von Iva)3:14
12.KeystarMunchausen By Proxy (f/ Zooey Deschanel & Von Iva)3:11
13.Yes ManMunchausen By Proxy (f/ Zooey Deschanel & Von Iva)3:11
 41:30
Schrijf zelf je recensie

 

Yes Man - 08/10 - Recensie van Maurits Petri, ingevoerd op
Tachtig procent van de films die uit Hollywood afkomstig zijn worden voorzien van muziek door componisten, die het geheel een klassiekere lading meegeven. Natuurlijk niets mis mee, maar verandering in de opvatting van filmmuziek is altijd leuk. Hier haakten de producenten van Yes Man, de nieuwste film met Jim Carrey, op in met een nieuwe aanpak: huur een band in zoals Eels (bekend van vooral chart-breakers in Amerika) en laat de acteurs uit de film allerlei liedjes zingen. En zo ontstond de soundtrack voor Yes Man, die een enorm humoristische en tegelijkertijd een emotionele lading heeft gekregen.

Eels is vooral bekend door het rauwe stemgeluid van de leadsinger en de enorme diversiteit van de nummers die ze produceren. Dit krijgen we ook te horen op dit album. Niet alle nummers van Eels zijn nieuw, want bijvoorbeeld de track 'Blinking Lights' is een van hun grootste hit geweest en is o.a. in Vanilla Sky en andere films. De kans is dan ook groot dat je het nummer zomaar al kent. 'The Good Old Days' is een nummer met een nogal deprimerende tekst en past prima bij enkele scenes van de film. De rustige kabbelende melodielijnen, het gitaarspel en de zachte strijkers maken van elk nummer van Eels iets bijzonders.

En dan. In de film speelt actrice Zooey Deschanel de zangeres van een vreemdsoortige band met een nogal psychedelisch euvre. Deze nummers zijn ook op het album opgenomen en zijn bijzonder geestig. Vooral de teksten van 'Sweet Ballad' ("Whore no more!") zijn om te gieren. En wat blijkt, Zooey Deschanel kan nog aardig zingen ook. Samen met de achtergrondzangeres, die luistert naar de naam Von Iva, zingen ze een viertal kekke liedjes weg. Als verborgen bonustrack staat tenslotte de megaknaller uit 1986 van de legendarische band Journey, 'Seperate Ways'. Met dit nummer opent en eindigt de film en is een stevig rocknummer met veel gierende syntesizers.

Yes Man slaat een andere weg in qua soundtracks en laat deze keer het commercieel bij elkaar zoeken van bestaande popnummers achterwege. Nee, speciaal voor de gelegenheid werd de band Eels eens flink uitgeknepen...met succes. De liedjes zijn lekker om naar te luisteren en is eens een keer wat anders dan enkel filmische en epische muziek. Een onverwachte topper dus!


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer