Filmmuziek.com: Soundtrack Magazine 
Filmmuziek.com: Soundtrack MagazineFilmmuziek.com: Soundtrack Magazine  
 
      
 

Music and Lyrics

Music and Lyrics Soundtrack (Various Artists) - CD cover
Componist: Various Artists
Releasejaar: 2007
Label: Atlantic Records (075678999710)
Type: Film
Luister: iTunes Amazon.com MP3
Medium: CD, Download
Recensenten (4.00/10)
Leden(< 5 stemmen)
Stem nu!
Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!

Steun deze website door deze muziek te kopen via onderstaande links!
bol.com iTunes Amazon.com Amazon.com MP3 Amazon.fr Amazon.co.uk Amazon.de Amazon.es

Advertentie:


1. Pop! Goes My Heart, Hugh Grant (3:16)
2. Buddha's Delight, Haley Bennett (2:50)
3. Meaningless Kiss, Hugh Grant (3:51)
4. Entering Bootytown, Haley Bennett (3:26)
5. Way Back Into Love [Demo Version], Drew Barrymore & Hugh Grant (4:14)
6. Tony The Beat, The Sounds (3:12)
7. Dance With Me Tonight, Hugh Grant (3:00)
8. Slam, Haley Bennett (3:48)
9. Don't Write Me Off, Hugh Grant (2:32)
10. Way Back Into Love, Hugh Grant & Haley Bennett (4:39)
11. Different Sound, Teddybears Feat. Malte (3:25)
12. Love Autopsy, Hugh Grant (0:40)

Totale duurtijd: 38 minuten
Schrijf nu je recensie voor deze soundtrack!

Recensie van Sjoerd van R., ingevoerd op , score: 4/10
De komedie ‘Music and Lyrics’ van Marc Lawrence, een film die ik best leuk vond, bevat een cd die ik nooit voor een tweede keer zal beluisteren. Popmuziek doet het leuk in een film, maar om er een cd van te maken is wat overbodig. Als ik een popmuziek soundtrack zou willen horen zou ik geen filmmuziek liefhebber worden. Het feit dat deze cd geen filmmuziek bevat is het grootste probleem niet. Het probleem is dat de popmuziek die op de cd staat niet van hele hoge kwaliteit is, om het netjes te zeggen.

Te beginnen met de eerste track. De melodie van dit nummer is niet eens erg slecht. Dit in tegenstelling tot de zang van Hugh Grant, die is niet om aan te horen. De refreinen worden gezongen alsof het een karaoke avond is! Hoger dan het niveau ‘De toppers’, (Gerard Joling, Gorden en Rene Froger) komt dit ‘meezingliedje’ echt niet. De tweede track wordt gezongen door ‘Haley Bennett’, die het wel iets beter doet, maar een klassieker zou deze song nooit worden. Hugh Grant krijgt zijn tweede kans in de derde track. Dit keer geen ‘meezinglied’ en ook zijn zang is beter. Op de songtekst valt dit keer wel iets aan te merken, we horen namelijk in het refrein alleen 5 keer een herhaling op dezelfde zin. De track is redelijk saai. De songs van Haley Bennett hebben duidelijk iets meer sfeer, want ook de tweede track van Haley Bennett boeit me iets meer dan de tracks van Hugh Grant, maar om nou te zeggen dat ik heel veel plezier heb tijdens het beluisteren van de track…

‘Way Back Into Love’ is een song waar we alle tekst uit de film nog horen. Een gesprek in de pianosolo doet niet veel goeds, en ook hoef ik op de cd niet te horen hoe vals er de eerste keer gezongen wordt waarna de song opnieuw begint. Als eenmaal het nummer begonnen is, is het een leuk nummer. Een mindere track is de volgende, ‘Tony The Beat’. ‘Dance With Me Tonight’ is tot nu toe de beste track van Hugh Grant en ook de track die hier op volgt is nog best wel leuk. ‘Don't Write Me Off’ is een rustige song met piano, die wat saai is. ‘Way Back Into Love’ is de echte versie van track 5. Door de extra instrumenten is dit nu echt een leuke track! ‘Different Sound’ kan je beter niet luisteren en de laatste song is veel te kort.

Conclusie:
Denk niet dat ik een tegenstander ben van popmuziek, want ik kan popmuziek oneindig vaak luisteren. Dit kan echter alleen als het van echte kwaliteit is en ik kan de muziek op deze cd staat niet echt kwaliteit noemen. Het enige nummer waar ik met veel plezier naar luister is track 10. Doe mij maar échte popmuziek of gewoon filmmuziek. Helaas kan ik niet hoger geven dan een 4.

Lees ook de volgende recensies van Sjoerd van R.: Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, 2012, Up

Zoek naar meer recensies op FilmMusicSearch.com
Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Login

Filmmuziek.com is Copyright © 1998-2015 by Arvid Fossen. Privacy Policy. Domeinnamen door Nomeo