Volg ons!

Cello Concerto Dirk Brossé

Toegevoegd op Woensdag, 26 November, 2014   Gepost door Tim Horemans

Cello Concerto Dirk Brossé

when love becomes an instinct

Op 14 december vindt in BOZAR de wereldcreatie plaats van het eerste celloconcerto van Dirk Brossé.Dirk Brossé is vooral gekend als dirigent maar ook als componist. Hij componeerde o.a. de muziek voor films zoals Daens, Licht, De Kavijaks,...., muziek voor musicals zoals Kuifje, Sacco en Vanzetti, Daens - The Musical en ook eigen concert werken. Zijn recentste compositie is tevens ook zijn eerste cello concerto wat gaat over de liefde. Het zal worden uitgevoerd door het Nationaal Orkest van België met Marie Hallynck als soliste. Het is een verrassende compositie die een belangrijke plek inneemt in het werk van de componist. Zowel naar vorm als naar inhoud is het een ambitieus concerto dat in de komende jaren een plaats kan verwerven in de programmering van menig internationaal orkest.
Niets minder dan De Liefde is het thema van dit concerto. Veel meer dan een liefdeslied voor solist en orkest, is het een boeiende muzikale vertolking van de liefde in al haar aspecten. Brossé liet zich hiervoor inspireren door The World Book of Love van Leo Bormans, waarin tientallen internationale wetenschappers, psychologen en psychiaters de liefde analyseren en interpreteren.
In het concerto worden zeven zeer verschillende vormen van liefde beschreven. Daarom stapt de componist af van de traditionele opbouw van een concerto. Deze compositie telt geen drie maar wel zeven delen, die elk ook buiten de structuur van het celloconcerto kunnen worden uitgevoerd. Het concerto zal op drie plaatsen gespeeld worden.

Zondag 14 december 2014 BOZAR, Brussel, 15 uur
Maandag 15 december 2014 De Warande, Turnhout, 20 uur
Dinsdag 16 december 2014 Muziekcentrum De Bijloke Gent, 20 uur

De voorstelling in De Bijloke in Gent zal tevens ook ten voordele zijn van het fonds Aurore Ruyffelaere. Het Fonds Aurore Ruyffelaere werd opgericht om het leven en werk van Aurore Ruyffelaere als lerares geschiedenis in herinnering te houden. Het fonds brengt haar opvoedingsvisie met nadruk op herinneringseducatie, ter bestrijding van alle vormen van extreem nationalisme, racisme en discriminatie onder de aandacht. Het Fonds Aurore Ruyffelaere is ondergebracht bij de Koning Boudewijnstichting.

Op het programma staat naast het cello concerto van Dirk Brossé ook muziek van Leonard Bernstein geprogrammeerd.

Programma :

Deel 1 :
Philadelphia Overture Dirk Brossé
Symphonic Dances uit West Side Story Leonard Bernstein

Deel 2 :
Slava Leonard Bernstein
Cello Concerto (wereldcreatie) Dirk Brossé


 



Meer