Volg ons!

Internationaal muziektalent op Film Fest Gent

Toegevoegd op Vrijdag, 03 Oktober, 2014   Gepost door Arvid Fossen

Internationaal muziektalent op Film Fest Gent

De 41e editie van Film Fest Gent zet filmmuziek opnieuw in de spotlights met exclusieve concerten, industry panels, seminaries en heel wat aanwezige componisten. Het festival begint op 14 oktober en eindigt op 25 oktober met de World Soundtrack Awards Ceremony & Concert. We zetten de hoogtepunten van het muziekprogramma nog even op een rij.

World Soundtrack Awards Ceremony & Concert
Naar goede gewoonte wordt de 41e editie afgesloten met de World Soundtrack Awards Ceremony & Concert, het jaarlijkse filmmuziek event dat intussen aan zijn veertiende editie toe is. Centrale gast dit jaar is de Amerikaanse filmcomponist en ex-drummer van de rockband Red Hot Chili Peppers Cliff Martinez. De WSA verwelkomt ook Dan Romer, die tot ontdekking van 2013 werd uitgeroepen voor de meeslepende score voor 'Beasts of the Southern Wild'. Aansluitend bij de focus op Frankrijk van het 41e Film Fest Gent wordt tijdens de World Soundtrack Awards, de Lifetime Achievement Award uitgereikt aan de Franse componist Francis Lai. Naast het rijke oeuvre van Lai krijgt ook de beklijvende muziek uit de prestigieuze drama serie ‘In Vlaamse Velden’ van Jef Neve een verdiende plaats die avond. Zaterdag 25 oktober – 20:00 @ Kuipke Gent

Meet & Greet - World Soundtrack Awards
Pers en een kleine selectie fans krijgen voorafgaand aan de WSAwards de kans om kennis te maken met enkele kopstukken van de filmmuziek en uitvoerende artiesten van de World Soundtrack Awards. Senior editor bij Variety Steve Chagollan en muziekdirecteur Dirk Brossé zullen het debat leiden, waarna er tijd zal zijn voor een intiemer moment met de muziekgenieën (Cliff Martinez, Francis Lai, Dan Romer, Jef Neve, Bruno Coulais, Philippe Sarde, Steven Price, Gabriel Yared en vele anderen). Zaterdag 25 oktober – 13:00 @ Monasterium Poortackere, reservatie is noodzakelijk via sara@filmfestival.be

Film Music Industry Panels
In het kader van de World Soundtrack Awards Ceremony & Concert wil Film Fest Gent de filmmuziekevenementen professionaliseren door een serie Film Music Industry Panels in te lassen.
1. Film Music Festivals as a platform for composers - Robert Townson (Varèse Sarabande), Dirk Brossé (Music Director FFG), Aubagne Film Festival, Dan Romer (‘Beasts of the Southern Wild’)
2. Publishing Film Music & Composers’ Rights - Michael Todd & Simon Greenaway (ASCAP), Rick Clark (SilvaScreen), Emmanuel Chamboredon (Milan Records), Johann Johannsson (composer – ‘For Ellen’), Cyril Morin (composer - The Human Resources Manager)
3. Do’s and don’ts of Film Music Promotion - Doreen Ringer-Ross (BMI), Cliff Martinez (composer – ‘Drive’, ‘Solaris’), Beth Krakower, Ray Costa, Chandler Poling (publicists)
4. Is the Future of Film Scoring in jeopardy? (Steve Chagollan of Variety with Daniel Pemberton (composer – ‘The Counselor’) en Steven Price (composer – ‘Gravity’)
Donderdag 23 oktober van 13:00 tot 17:00 @ Kinepolis

Concert Rota/Fellini
Naar aanleiding van een grote overzichtstentoonstelling in het Caermersklooster wordt tijdens de 41e festivaleditie op diverse manieren aandacht besteed aan het werk van Federico Fellini. Op donderdag 23 oktober vindt in Muziekcentrum De Bijloke het Concert Rota/Fellini plaats met symfonische muziek uit de films van de regisseur van ‘La Dolce Vita’ en ‘La Strada’, uitgevoerd door Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé.
Donderdag 23 oktober - 20:00 @ Bijloke Music Centre

Film Music Seminar
De focus van het 41e Film Fest Gent op Franse cinema wordt ook doorgetrokken in het filmmuziekseminarie. Franse auteur, scenarist en recensent Thierry Jousse geeft in de voormiddag een algemene inleiding tot de filmmuziek in de Franse cinema. In de namiddag ligt de nadruk op de samenwerking tussen cineast en componist, in gesprekken met de gelauwerde filmmuziek- componisten Bruno Coulais & Philippe Sarde. Martine Huvenne zit het seminarie voor.
Vrijdag 24 oktober – van 9:30 tot 16:30 @ Kinepolis

Chaplin’s The Circus
Film Fest Gent viert het honderdjarig bestaan van zijn bekendste personage 'de Zwerver' met een uitzonderlijk familie filmconcert van 'The Circus' en een openluchtvertoning van 'The Gold Rush' in het kader van de Werelddag van verzet tegen de armoede. Meer info over 100 jaar Charlot kan je vinden op de website. Zondag 26 Oktober - 15:00 @ Kuipke.

Film Fest @ Vooruit
Het programma van Film Fest Gent in samenwerking met Vooruit omvat verschillende unieke muziekevenementen.

Goblin opperhoofd en keyboardspeler Claudio Simonetti heeft een nieuwe versie van Goblin samengesteld en brengt live de soundtrack bij ‘Suspiria’ op zaterdag 18 oktober om 20:00.

'Dance! Dance! Dance!', een uniek filmconcert van Arsenal en een indrukwekkende moodboard van hun nieuwe plaat ‘Furu’, gaat in wereldpremière op Film Fest Gent op woensdag 22 oktober om 20:30.

Spandau Ballet, de legendarische band (bekend van hits als 'True', 'Gold', 'Trough the Barricades') komt met een dramadocumentaire en exclusieve liveset naar Vooruit tijdens Film Fest Gent. Na de vertoning van de docu 'Soul Boys of the Western World' neemt Spandau Ballet de scène van de Theaterzaal over voor hun eerste show ooit in Gent op donderdag 23 oktober om 20:00.
Online screener beschikbaar via tine@septemberfilm.be

Legowelt presenteert een kortere, meer visueel georiënteerde versie van ‘Aguirre der Zorn Gottes’ (Werner Herzog, 1972) waarbij hij live de soundtrack brengt op vrijdag 24 oktober om 20:00.

Het 41e Film Fest Gent gaat door van 14 tot 25 oktober 2014. Alle info op www.filmfestival.be.
De 14e World Soundtrack Awards Ceremony & Concert gaat door op 25 oktober 2014 in Kuipke Gent. Tickets en info op de website www.worldsoundtrackawards.com.


Meer info op: World Soundtrack Awards

 



Meer