Harry Potter and the Half-Blood Prince


Game soundtrack | Releasejaar: 2009 | Medium: CD, Download
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track   Lengte
1.Return to Hogwarts3:25
2.Quidditch Tryouts1:31
3.Wandering Night2:44
4.Race Ginny3:02
5.Duelling Clun2:04
6.Mixing Potions1:58
7.Slytherin Combat2:21
8.Slughorn0:40
9.Hogwarts by Night1:45
10.Quidditch3:30
11.Get to Potions1:49
12.Get to Quidditch1:20
13.Fred and George Return1:29
14.Wandering Day 51:02
15.Lovesick Ron2:50
16.The Boathouse At Night2:49
17.Wandering Stealth2:20
18.Loss At Hogwarts1:09
19.Bellatrix1:18
20.Fenrir Battle1:14
21.Wandering Day 41:35
22.Chase Draco1:08
23.More Potions1:37
24.Exploring With Luna2:30
25.Wandering Day 31:47
26.Wandering Day 10:54
27.The Final Battles3:42
28.Sadness At Hogwarts2:00
29.Friendship Theme2:14
 57:46
Schrijf zelf je recensie

 

Harry Potter and the Half-Blood Prince - 08/10 - Recensie van Maarten van Veen, ingevoerd op (Nederlands)
Hoewel het nog een paar dagen duurt voor het spel in de wikels ligt zijn de nummers van het 6e HP spel al op het web te vinden. James Hannigans mogt na deel 5 ook het 6e spel doen, iets wat ik niet erg vind gezien het feit dat ik zijn manier van componeren wel mag.

NUMMER 1: Return To Hogwarts

Titel is eingelijk van zelfsprekent en was te verwachten, maar goed het nummer. Het begind heel groot maar net iets voor de 1:20 blijft het tot 't eind ruistig en horen we op ongeveer 3/4 weer een mooi terugkomst van deel 5.

NUMMER 2: Quidditch Tryouts

Na HP Zwerbal is het weer opnieuw zwerkbal te spelen hoeveel dit niet de wedsrijd versie is is het toch een leuk nummer geworden en loopt een beetje tussen rustige en druk in iets over de helft word er een klein spannings momentje opgeboud(wat niet veel voorsteeld) om vervolgens rustig te einde te maken.

NUMMER 3: Wandering Night

Een muziekje met waar grotendeels weinig instumenten worden gebruikt wat een spannend effect geeft. de laaste 1/2 minuut worden er wat instumenten erbij gehaald maar de sfeer blijft 't zelfde

NUMMER 4: Race Ginny

Een lekker vrolijk liedje waar een licht actie motiefje doorheen loopt. Verder is er ergens halverwege ook het romantische thema To Catch an Owl van het 5e spel tehoren wanaar het nummer omslaat naar een wat meer onheilspellens en spannend stuk.

NUMMER 5: Duelling Club

Tijd voor het duelleren. Ik kan me hier een duel bij voorstellen. Het is naar mijn mening een beter thema dan dat bij HP 2 is te horen, maar daat is het spciaal voor geschreven.

NUMMER 6: Mixing Potions

Van duelleren naar toverdranken. Persoonlijk vind ik het tempo af en toe wat te vlot om er toverdraken bij te maken en de het is een beetje een apparte melodie ervoor, maar dat is mijn mening.

NUMMER 7: Slytherin Combat

Het eerste echte actie nummer vaar het slagwerk de hoofdrol heeft in het begin en daarna ook andere instrumenten de tijd krijgen om hun ding te doen om vervolgens het slagwerk weer wat de ruimte te geven.

NUMMER 8: Slughorn

Ook aan de nieuwe docent toverdranken word een thema toegewezen. Het is een vij kort nummer maar daarom niet slecht. Ik vind het een beetje als een fanfare klinken maar dit egter maar een klein beetje.

NUMMER 9: Hogwarts By Night

Ik was benieuwt hoe James Hannigan het nacht thema heeft gedaan, dat heeft hie wer redelijk gedaan. Na de versie die Jeremy Soule een paar jaar geleden voor het spel van HP 2 schreef is dit toch een verandering.

NUMMER 10: Quidditch

Ook het nummer voor zwerkbal is opnieuw geschreven wat misschien ook nodig is, niet dat de versie van Jeremy Soule slecht was maar na de trailers gezien te hebben past het er niet bij. Ook laat James Hannigan op sommigen een mannen koor van zowel mannen als vrouwen voorbij komen.

NUMMER 11: Get To Potions

Dit vind ik een van de mooiste nummers van het album. IK vind dat James Hannigan de rustige traks altijd mooi doet. Ik zou niet weten wat ze er precies mee willen doen maar het klinkt wel mooi.

NUMMER 12: Get to Quidditch

Dit nummer is net als nummer 4 ook wel een vrolijk nummer. Het is helaas niet al te lang maar als je dit soor nummers heel lang gaat maken word het meestal te veel van het goede.

NUMMER 13: Fred and George Return

Voor fred en George is er weer een nieuw theam geschreven hoewel de oude er soms licht doorheen te horen is.

NUMMER 14: Wandering Day 5

Ten eerste vind ik het raar dat ze met het nummer 5 beginnen maar dat boeit niet. Kort is het nummer wel maar de minuut die het duurt is wel leuk om te horen.

NUMMER 15: Lovesick Ron

Tja...ik weet niet echt wat hierover moet denken, het klinkt wel aardig maar is niet echt mijn smaak. Het stukje in het midden vind ik maar matig. Niet een van de besten van het album. Ik vind het niet echt lekker klinken, maar smaken veranderen.

NUMMER 16: The Boathouse at Night

ik zou niet weten wat ze met een appart nacht nummer voor het boothuis moeten, maar het is wel te doen om er naar te luisteren. Als nacht liedje is ie wel geslaagt.

NUMMER 17: Wandering Stealth

Er word opeens een hele andere richting in geslagen. Dit liedje is een beetje tango achtig en ik vind dat dit niet echt bij de andere nummers past. Het klinkt wel aardig maar hoort niet echt bij Harry Potter maar aan de andere kant toch ook weer wel.

NUMMER 18: Loss at Hogwarts

Drovig nummertje, lijkt mij dat het afgespeeld word op het moment dat Perkamentus word vermoord door Sneep. Het begin moet me een heel klein beetje aan Harry in winter van Patrick Doyle denken. Verder loopt er ook een lichte koorzang doorheen wat het nummer afmaakt.

NUMMER 19: Bellatrix

Bellatrix is het zoveelste pesonage dat een eigen thema heeft. Het is wel om aan te horen maar is verder nier veel bijzonders

NUMMER 20: Fenrir Battle

IK vind dit niet echt een nummer voor een game. De melodie die word gebruikt word vaak herhaalt in de lengte van 1:14 wat wel zonde is maar het is te doen.

NUMMER 21: Wandering Day 4

Er word in plaats van van 1 naar 5 te gaan is er besloten om van 5 tot 1 te gaan, is niet erg wandt het het is wel een lievelijk nummer en lekker rustig.

NUMMER 22: Chase Draco

Het volgende actie muziekje. Hier word dezelfde melodie ook vaak opnieuw toegepast.

NUMMER 23: More Potions

Met een lengte van iets meer dan 1 1/2 minut is dit het 2e toverdrank nummer vaar van ik denk dat het gebruikt kan worden op het moment dat ron door de liefdes drank word vergiftigt.

NUMMER 24: Exploring with Luna

Het begin is onheilspellend. In de rest van het nummer blijft de spanning aanhouden.
Het klinkt wat mysterius en spannend en ik moet terug denken aan de muziek die Jeremy Soule componeerde.

NUMMER 25: Wandering Day 3

Na versie 5 & 4 is nu versie 3 aan de beurt. Het klinkt heel anders dan de vorige 2. Nu gaat het meer richting spannend( is het niet maar gaat wel die richting op).

NUMMER 26: Wandering Day 1

versie 2? nee het is nu opeens 1 geworden. Het is eigenlijk hetzelfede als de vorige maar dan een adere melodie en korter

NUMMER 27: The Final Battles

Het eiden is in zicht dus tijd voor de laaste gevechten. Dit nummer kan je min of meer in 3 delen splitsen. Het 1e deel is met het koorzang goed gedaan er is er hiet en daat een klokkenspel te horen. het 2e deel beginst meet een mannen koor(te vergelijken met Dementors in the Underpass van de 5e HP film(soort van)), dan komt er wel een aardig actie stukje dat ik voor een spel een beetje twijfel vind.
Het 3e deel is rustiger vergelijken met de anderen en ok wel aardig.

NUMMER 28: Sadness at Hogwarts

Het op 1 na laaste nummer. zoals de titel al zecht is dit een droevig maar mooi thema. Het is een soort uitgebruide versie van nummer 18. Dit is een van de betere nummers van het album.

NUMMER 29: Friendship theme

Het laaste nummer is een rustige. De melodie is ook in het allereerste 1e nummer te horen
maar dat neemt niet weg dat deze slecht is.

CONCLUSIE:

De cd haald dan misschien het niveau van de film maar toch heeft James Hannigans het redelijk gedaan. Met 29 nummer duurt het luisteren net geen uur.

Eidoordeel: ik vind een 8 voor de goede afwisseling tussen de nummers en het op een leuke manier herhalen van de nummers van deel 5.

Soundtracks uit de collectie: Harry Potter

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)
Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)
Harry Potter (2002)
Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)
Music from the Harry Potter Films (2006)
Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)
Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001)
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer