Levy et Goliath


Film | Releasedatum: 20/07/2009 | Film release: 1987 | Medium: Download
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track   Lengte
1.Lévy et Goliath3:17
2.L'Eternel parle à son disciple2:37
3.Aide-toi et le ciel t'aidera1:10
4.Malika, mon coeur1:17
5.A la vie !1:20
 9:40
Schrijf zelf je recensie

 

Levy et Goliath - 07/10 - Recensie van Lammert de Wit, ingevoerd op (Nederlands)
De komedie Lévy et Goliath is geregisseerd door de gelauwerde Gérard Oury, die al grote successen op z'n naam had.
Het verhaal draait om twee Joodse broers. Moïse is orthodox en diamantair uit Antwerpen, Albert wil niets weten van z'n Joodse wortels en heeft een cafetaria in Parijs. Dan moet Moïse diamantslijpsel naar Parijs brengen, maar onderweg is er een vrouw die drugs bij hem in de bagage stopt. Die drugs moeten naar een dealer in Parijs, die Goliath heet. De verpakking van de drugs is identiek aan die van het slijpsel. Als het dan misgaat en de bende van Goliath achter hem aankomt, roept hij de hulp in van z'n broer...
De film zit vol met stereotypen en absurde personages die de film grappig moeten maken. Maar dat schijnt tamelijk mislukt te zijn, want de film is geflopt, ondanks de vrolijke score van Vladimir Cosma.

Dit album van Lévy et Goliath is erg kort en duurt nog net geen tien minuten. De vijf tracks die op dit album staan vind je ook terug op een veel uitgebreider album, dat ook van deze score van Vladimir Cosma bestaat en waarop nog tien tracks extra staan.

De vijf tracks op dit korte album zijn overigens heel aardig. De openingstrack is een aansprekende melodie die mooi orkestraal gebracht wordt. Die titelmelodie is vlot en ligt erg prettig in het gehoor. Strijkers spelen het thema met verve, terwijl ook de piano op een fraaie manier de muziek versiert. Vooral als vanaf pakweg halverwege de drums erbij komen, zou dit zomaar een arrangement kunnen zijn voor een fraaie popsong.

Na het hoofdthema volgt een track die hier sterk van afwijkt. Deze tweede track heeft een sterke Oost-Europese kleuring. Halverwege de track begint een zanger een Slavisch lied te zingen, op een wel erg droevige manier.
De derde en vierde track zijn fraai symfonisch en worden door violen gespeeld. Het hoofdthema klinkt erin door.
De afsluitende track 'A la Vie' is een vrolijke en erg vlotte track, die weer een hoog Oost-Europees gehalte heeft, maar nu meer als volksdans. De snelle vioolmuziek en percussie spelen een heel aardige melodie. Vanuit het filmverhaal verwijst deze track naar de Oost-Europese roots van de beide hoofdpersonages in de film.

Kortom, dit erg korte album met slechts vijf tracks van de score voor Lévy et Goliath biedt muziek uit de film die toch erg aardig klinkt. Vooral de openingtrack, die tevens titeltrack is, springt er duidelijk uit en heeft zelfs hitpotentie. Ook de derde en vierde track zijn zonder meer fraaie cues uit deze film en het maakt nieuwsgierig naar het uitgebreidere album dat van de score bestaat, maar slecht verkrijgbaar is.
De waardering voor dit korte album is wat mager, juist vanwege die beperkte lengte: 72 uit 100 punten, ondanks de best prettige muziek.

Andere soundtrack releases van Lévy et Goliath (1987):

Levy et Goliath (1987)
Lévy et Goliath (0)


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer